Vezi cum arată primul smartwatch pregătit de HTC


htc-halfbeak-3

Ultimele zvonuri arată că HTC, producătorul taiwanez de smartphone-uri se pregătește să lanseze primul smartwatch din portofoliu.

HTC a încheiat un parteneriat cu compania americană Under Armo, dezvoltând un întreg ecosistem dedicat device-urilor de tip Track and Fitness. Conform Phandroid, HTC se pregătește să lanseze un smartwatch capabil să înregistreze performanțele sportive ale utilizatorului, furnizând date și statistici personalizate în funcție de informațiile culese de senzori dedicați.

Smartwatch-ul poartă numele de cod Halfbeak și este produs în parteneriat cu Under Armo. Pentru cine nu știe, compania americană Under Armo se ocupă încă din 1996 cu producerea echipamentelor sportive.

htc-halfbeak-2

Conform pozelor, smartwatch-ul are un display circular cu rezoluție 360 x 360. La partea de software, device-ul rulează sistemul de operare Android Wear produs de Google. Meniul device-ului poate fi accesat prin simpla glisare sau apăsare a degetului pe display și prin cele două butoane de acțiune integrate în partea dreaptă a carcasei. Smartwatch-ul este protejat de o carcasă din cauciuc care se îmbină elegant cu brățara fabricată din același material.

Halfbeak are integrați senzori capabili să înregistreze ritmul cardiac, numărul pașilor efectuați sau caloriile arse de utilizator. Cel mai probabil device-ul va partaja informațiile performanțelor sportive prin intermediul unei aplicații.

Deocamdată nu se cunosc alte detalii legate de componentele hardware și prețul de comercializare al device-ului.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *