De acum poți identifica piesele favorite direct din iMessage

shazam-apple

Utilizatorii iPhone ai popularei aplicații Shazam au de acum posibilitatea de a identifica piesele favorite chiar prin intermediul aplicației de mesagerie iMessage, nemaifiind nevoiți să părăsească conversația pentru a recunoaște piesa ascultată la radio.

Săptămâna aceasta compania care dezvoltă Shazam a anunțat noul modul al aplicației gata integrat în iMessage. Astfel, utilizatorul va avea posibilitatea de a identifica și previzualiza piesele preferate în timp ce trimite mesaje, nemaifiind nevoit să părăsească aplicația.

Simplitatea în utilizare este doar una dintre noile măsuri pe care Shazam le-a adoptat în acest an, compania dorind să atragă și mai mulți utilizatori pe platforma de identificare a pieselor. Altă măsură menită să preîntâmpine nevoile utilizatorilor a fost integrarea aplicației în serviciul de muzică dezvoltat de Google – Play Music. Noua caracteristică, le oferă utilizatorilor Android posibilitatea de a reda sau achiziționa ultimele piese identificate cu ajutorul Shazam, în partea superioară a meniului contextual făcându-și apariția un set nou de opțiuni dedicate magazinului virtual GooglePlay Music.

shazam-google-music

Săptămâna trecută, Shazam a lansat și o versiune “lite” a aplicației, dedicată în special țărilor care au conexiune limitată la internet – India, Indonesia, Vietnam și Venezuela. Aplicația lite are același rol (de a identifica piesele), însă consumă mult mai puține date.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *