Faceți cunoștință cu Daydream, primele căști VR produse de Google

google-daydream-3

În cadrul evenimentului dedicat din această săptămână, Google a prezentat publicului larg primul set de căști dedicate realității virtuale. Căștile – Daydream sunt compatibile cu noul smartphone – Pixel – prezentat în cadrul aceluiași eveniment.

Device-urile sosesc în trei culori diferite: alb, gri și roșu. Pentru a oferi o experiență de utilizare și mai plăcută, Google a “îmbrăcat” setul de căști VR într-un material textil, făcându-le și mai plăcute la atingere.google-daydream-2

Merită menționat faptul că odată cu setul de căști mai vine și un controller, care are rolul de a facilita navigarea prin meniul contextual. Dacă la căștile tradiționale utilizatorul proiecta aplicația VR de pe telefon fără a mai interacționa mai apoi în mod direct cu brațele, de acum, prin intermediul controller-ului, utilizatorul are posibilitatea de a naviga prin magazinul virtual dedicat aplicațiilor VR, seta parametri și selecta preferințe.

google-daydream-1

Atunci când nu este folosit, controller-ul este protejat de un săculeț de dimensiuni reduse amplasat în interiorul căștilor.

Alt aspect foarte important ar fi prețul de doar 79 $ (în SUA) cu care este comercializat un set de căști. Cu acest preț căștile VR produse de Google concurează în mod direct cu Samsung Gear VR.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *