Cu 6000$ pe lună te taxează Google ca să dai o pagină jos din motorul de căutare

google-headquarters

Publicația The Verge arată că Google taxează cu până la 6000$ pe lună o companie care vrea să elimine o pagină din rezultatele motorului de căutare.

Eugene Volokh, de profesie avocat, susține că are dovezi care demonstrează faptul că Google de-indexează pagini, eliminându-le astfel din rezultatele căutărilor. În multe cazuri, firmele care apelează la aceste servicii sunt taxate de gigantul american cu sume de până la 6000$ pe lună.

Google aprobă procesul de de-indexare doar după ce este întocmit un raport credibil, care demonstrează faptul că pagina respectivă este dăunătoare pentru utilizatori. De obicei, cele mai vizate sunt paginile care promovează conținut piratat ori declarații defăimătoare la adresa unei entități.

Avocatul susține că procedura prin care se obține de-indexarea unei pagini din motorul de căutare Google este destul de complexă, iar de cele mai multe ori procedurile sunt susținute și de un ordin juridic eliberat de un magistrat.

În ancheta condusă de reputatul avocat se arată că în cele 25 de cazuri studiate, companiile care au apelat la de-indexarea anumitor pagini și-au motivat cererea în fața celor de la Google, susținând faptul că paginile respective au ca obiect înșelarea utilizatorilor, iar în unele cazuri a fost semnalată promovarea articolelor defăimătoare. Raportul mai arată că Google se confruntă în fiecare zi cu aproximativ 100 de astfel de cereri, care au ca obiect de-indexarea anumitor pagini din motorul de căutare.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *