În ciuda scandalului cu Note 7, care explodează, Samsung raportează profit uriaș pe trimestrul trei din 2016

galaxy-note-7

Compania sud-coreeană producătoare de electronice tocmai a raportat statistica financiară pentru trimestrul trei al anului curent. Spre surprinderea tuturor, în ciuda scandalului uriaș pe care Samsung încearcă să îl gestioneze privind vârful de gamă în materie de smartphone – Note 7, compania și-a depășit așteptările inițiale, raportând un profit de 7 miliarde de dolari pentru perioada Iulie – Septembrie, cu 400 de milioane de $ mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent.

Chiar dacă numărul de vânzări globale a scăzut, în principal fiind afectată comercializarea device-urilor Note 7, care a scăzut drastic după ce mai mulți utilizatori au raportat faptul că smartphone-urile explodează din senin, profitul total al Samsung a crescut.

Și totuși ce a generat acest profit uriaș?

Analiștii arată că peste jumătate din profitul obținut de Samsung în trimestrul trei se datorează numărului mare de display-uri și cipuri comercializate. Practic, Samsung este unul dintre cei mai mari producători de cipuri (inclusiv Apple apelează la sud-coreeni pentru unele componente din iPhone-uri), iar display-urile AMOLED comercializate de Samsung se află pe un număr mare de smartphone-uri de pe piață. Același studiu arată că divizia de smartphone-uri înregistrează cele mai slabe vânzări din ultimii trei ani.

Samsung a fost nevoită să cheme în service toate device-urile Note 7 comercializate, “încercând” să remedieze problema bateriei care, conform utilizatorilor, se încălzește excesiv, cauzând explozia terminalului. Spun “încercând” deoarece recent au apărut zvonuri care arată că unele terminale Note 7 care au fost marcate de Samsung ca fiind sigure (adică reschimbate) au cauzat aceleași probleme.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *