Cei mai importanți operatori telecom din SUA au sistat DEFINITIV comercializarea smartphone-ului Note 7

note7

10.10.2016, ziua care va rămâne cu siguranță ca o pată neagră în istoria Samsung: cei mai importanți operatori telecom din SUA au sistat definitiv comercializarea smartphone-ului Note 7

Presa de peste ocean relatează un alt incident în care smartphone-ul de top – Note 7, produs de compania sud-coreeană Samsung a luat foc din senin chiar dacă a fost marcat ca fiind sigur (schimbat cu un alt terminal nou în service). Un utilizator a povestit publicației The Verge cum smartphone-ul Note 7 a luat foc din senin în timp ce era așezat pe masă.

“Display-ul smartphone-ului s-a înnegrit, după care a urmat o explozie și mult fum. Fetița mea se joacă destul de des Minecraft pe telefon, nu pot să nu mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă ținea telefonul în mână în timp ce s-a produs acest incident” a declarat utilizatorul.

The Verge arată că acesta este al 5-lea telefon care deși a fost marcat ca fiind sigur de Samsung, a explodat la scurt timp după utilizare. Puși în fața unei situații disperate, cei mai mari operatori de telecom din America – AT&T și Verizon au încetat comercializarea definitivă a terminalului Note 7 începând de astăzi 10.10.2016. Între timp, Comisia care se ocupă de Siguranța Consumatorilor din SUA a deschis o anchetă, susținând că “investighează îndeaproape ultimele evenimente apărute în presă”.

De cealaltă parte, puși în fața acestei situații dramatice, Samsung spune că a deschis propriile anchete, susținând că într-adevăr există probleme de siguranță și la terminalele care sunt marcate ca fiind sigure.

„Lucrăm îndeaproape cu autoritățile și experții din domeniu pentru a concluziona ancheta asupra terminalelor Note 7” se arată într-un comunicat oficial dat de Samsung. Presa coreeană arată că Samsung a sistat temporar producția device-ului etalon al companiei, până când problemele bateriei nu vor fi cu adevărat remediate.

The Verge le sugerează tuturor utilizatorilor care folosesc smartphone-ul Note 7 să înceteze să îl mai utilizeze, cerând distribuitorului de la care a fost comercializat terminalul să returneze suma integral plătită pe device.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *