Vezi cum arată iPhone 7 Plus “sub capotă”

iphone7plus-interior-2

Lăsând la o parte aspectul exterior, care din păcate nu a suferit modificări majore față de modelele lansate de Apple din 2014 și până în prezent, privind la interiorul noului iPhone putem observa câteva modificări efectuate de inginerii din Cupertino. Poate cea mai controversată este înlăturarea mufei jack.

Site-ul iFixit și-a propus să le ofere fanilor Apple câteva informații legate de componentele hardware care alcătuiesc iPhone-ul 7 Plus.

iphone7plus-interior-1

Odată înlăturat display-ul, interiorul telefonului își arată toate secretele. Se poate observa noul acumulator Li-Ion de 2900 mhA care a fost extins, furnizând astfel mai multă energie device-ului etalon de la Apple. În partea inferioară a acumulatorului se poate observa senzorul TAPTIC, senzor ce prelucrează presiunea cu care utilizatorul atinge display-ul și butonul HOME, oferind așa numitul efect 3D Touch. În partea dreaptă a acumulatorului este poziționată placa de bază ce are integrat noul cip A10 alături de 3 GB memorie RAM.

 

Tot pe placa de bază se observă cip-ul LTE oferit de Qualcom – portocaliu, senzorul biometric dezvoltat de Bosch – mov și modulele Power Amplifier – verde și albastru.

iphone7plus-interior-3

Interesant este faptul că Apple a decis să înlăture mufa jack, motivându-și decizia prin dorința de a economisi spațiu, însă după cum se poate observa din fotografia de mai jos, locul tradiționalei mufe Jack a fost preluat de o simplă bucată de plastic.

iphone7plus-interior-4

Totuși, la o privire mai amănunțită se poate observa utilizarea ingenioasă a spațiului interior. Chiar dacă zona mufei jack nu pare să aibă un rol determinant, toate componentele de pe placa de bază și nu numai au fost sigilate, rezultând astfel certificarea IP67, ce probează cel puțin pe hârtie rezistența device-ului iPhone 7 și iPhone 7 Plus la apă și praf.

iphone7plus-interior

Pe lângă calitatea de invidiat a device-urilor comercializate, Apple mai este recunoscută pentru un lucru: dificultatea cu care un utilizator obișnuit poate să înlocuiască display-ul terminalului. Cum de cele mai multe ori device-urile noastre au inevitabil de suferit în urma contactului cu obiectele contondente, operațiunea de înlocuire a componentelor critice – display poate fi extrem de costisitoare dacă apelăm la un service autorizat.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *