Succes sau dezastru total? Vezi cum arată AirPods – căștile viitorului, prezentate de Apple

airpods-2

Apple dorește să revoluționeze modul prin care vom reda conținut media de pe device-urile iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Pe lângă integrarea celor două difuzoare stereo – amplasate în partea inferioară a butonului HOME și partea superioară a display-ului, inginerii din Cupertino pariază pe revoluția WiFi, eliminând tradiționala mufă Jack din noile device-uri iPhone – iPhone 7 și iPhone 7 Plus, mutarea “plină de curaj”, așa cum amintea în timpul prezentării oficiale, Phil Schiller, directorul de marketing Apple.

Noile căști AirPods arată aproape identic cu căștile tradiționale cu care Apple ne-a obișnuit deja, doar că le lipsește cablul jack, căștile partajând conținutul media cu smartphone-ul wireless. Dacă la exterior căștile sunt diferențiate doar prin lipsa cablului, la interior lucrurile stau puțin mai diferit.

airpods-chip-w1

Apple integrează prima generație de microprocesor W1, care are rolul de a “dezvolta inteligența digitală și de redare a conținutului media la cea mai înaltă calitate”. Datorită senzorului infraroșu – amplasat în partea interioară, căștile se activează doar în momentul în care sunt poziționate în ureche. Altă caracteristică interesantă este prezența senzorului de mișcare, care odată acționat prin dubla atingere a căștii, activează asistentul virtual Siri și comenzile de acceptare sau respingere a apelului telefonic.

airpods-siri

 

Acumulatorul căștilor AirPods oferă o autonomie de doar 5 ore cu o singură încărcare, așa că pe lângă bătaia de cap legată de autonomia slabă a iPhone-ului, utilizatorii vor fi condiționați și de acest aspect mai puțin plăcut.

Pe lângă design-ul cel puțin ciudat (părere personală!), căștile se comercializează la un preț cu care Apple și-a obișnuit deja fanii – 159$ în SUA. Bănuiesc că la noi vor fi cu 20-40$ în plus. Alt minus ar fi ușurința cu care aceste căști se pot pierde. Da! Fraților, fiind atât de mici și cel mai important fără o legătură directă care să le țină meru aproape, cu siguranță din neatenție vei pierde la un moment dat una dintre căști. Și atunci ce faci? Plătești alți 159$ ca să te înveți minte să fii mai atent.

airpods-1

Apple spune că în viziunea lor, conectivitatea wireless este viitorul, iar căștile AirPods sunt piesa cheie a acestei tehnologii. Rămâne însă de văzut dacă acest lucru se va adeveri sau va fi un eșec mutat la capitolul “proiecte proaste”.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *