PROBLEME MAJORE pentru Samsung Galaxy Note 7 chiar și după recall

samsung-note-7-fire

Toată lumea este la curent cu situația delicată în care se află gigantul sud-coreean după ce mai mulți utilizatori s-au plâns că device-urile lor Galaxy Note 7 au explodat pur și simplu în timp ce acumulatorul era alimentat cu energie dintr-o sursă externă.

Samsung a luat o decizie radicală și a rechemat în service toate device-urile comercializate (2.5 milioane) pentru a remedia problema majoră. Forțați de împrejurări, inginerii coreeni au actualizat sistemul de operare al terminalelor care nu au ajuns încă în service, limitând utilizarea acumulatorului la 60%, prevenind astfel eventuale incidente periculoase.

Recent însă un utilizator din China care a primit un terminal nou, despre care se presupunea ca ar avea rezolvată problema acumulatorului, a avut parte de un incident asemănător. Terminalul a explodat în timpul alimentării cu energie a acumulatorului distrugând și laptop-ul pe care era așezat.

Am pus telefonul la încărcat, iar la un moment dat a început să fumege și să ardă cu flăcări

Un reprezentant al companiei coreene s-a deplasat până la utilizatorul care a întâmpinat nefericita problemă, ridicând device-ul pentru analize ulterioare, însă s-a abținut să facă declarații.

Conform fotografiilor postate de utilizatorul nefericit se poate observa inscripția de pe cutie care certifică faptul că modelul Note 7 – Black Onyx a fost produs în luna septembrie a acestui an. Dacă verificăm și seria unică de identificare a terminalului – IMEI – site-ul oficial Samsung spune că “Device-ul dumneavoastră nu se află în lista terminalelor afectate și nu trebuie trimis în service. Dacă aveți alte nelămuriri vă rugăm să ne contactați.”

Problemele companiei sud-coreene se pare că nu se opresc aici: CNN Money arată că doar în China au apărut patru incidente asemănătoare, în care utilizatorii au folosit device-uri care se presupune că nu ar mai reprezenta un pericol de utilizare.

Reprezentanții Samsung au declarat că în majoritatea țărilor, peste 60% din terminalele Note 7 cu probleme au fost înlocuite cu terminale identice care nu ar avea probleme cu acumulatorul. Însă, mai mulți utilizatori s-au plâns în legătură cu noile device-uri oferite de Samsung, acuzând diferite probleme: încălzirea excesivă a device-ului, autonomie extrem de scăzută a acumulatorului și poate cel mai important: carbonizarea terminalului în momentul în care acumulatorul se alimentează cu energie.

Rămâne însă de văzut cum vor scoate la capăt niponii această problemă majoră.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. October 7, 2016

    […] se încălzește excesiv, cauzând explozia terminalului. Spun “încercând” deoarece recent au apărut zvonuri care arată că unele terminalele Note 7 care au fost marcate de Samsung ca fiind sigure (adică, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *