Apple Watch 2 este primul ceas inteligent marca Apple, rezistent la apă

apple-watch2

Așa cum probabil mulți dintre voi știți, în cadrul evenimentului anual din 7 septembrie gigantul american Apple a prezentat noile trenduri în materie de software și device-uri smart. După cum era de așteptat, compania din Cupertino a lansat ediția secundară a ceasului inteligent Apple Watch.

Chiar dacă la partea de design nu au apărut modificări semnificative față de prima generație Apple Watch – excepție făcând doar noua carcasă din material ceramic, noul Apple Watch integrează câteva caracteristici cheie: rezistență la apă până la 50 de metri, display de 2x mai luminos, senzor GPS integrat și un nou procesor dual core.

apple-watch2-specs

În cadrul prezentării, Tim Cook, CEO-ul Apple a pus accent pe caracteristica water proof a device-ului smart, arătând utilitatea device-ului mai ales în cazul sportivilor care practică înotul. Pentru a oferi informații cât mai exacte despre numărul caloriilor arse din timpul antrenamentelor, inginerii Apple au obținut informații în urma unor teste amănunțite realizate pe aproximativ 40 de atleți de talie modială.

“Având în vedere dificultatea înregistrării informațiilor de tip Health & Care în timpul ședințelor de antrenament din bazin, am dezvoltat un algoritm care are la bază o serie de informații extrase de la cei mai buni sportivi din lume, iar algoritmul se adaptează în mod inteligent pentru fiecare utilizator, oferind informații și statistici precise din timpul antrenamentelor” a declarat Tim Cook.

Display

Apple susține că display-ul este de două ori mai luminos, informațiile afișate fiind perfect vizibile chiar și în condiții de lumină naturală puternică. Apple Watch este device-ul cu cel mai luminos display din tot portofoliul de produse Apple, atingând valori de aproximativ 1000 nit (nit = unitate de măsurare a intensității luminoase).

Senzor GPS

Apple Watch 2 include un senzor independent de GPS, astfel utilizatorul nu va mai fi condiționat de partajarea smartwatch-ului cu iPhone-ul pentru obținerea informațiilor de tip Tracking. “Ne place să alergăm fără să avem smartphone-ul la noi, astfel Apple Watch – cel mai personal device marca Apple – va fi capabil să înregistreze și managerieze singur toate informațiile de care avem nevoie în timpul antrenamentelor“ a declarat Tim Cook.

apple-watch2-gps

Procesor

Un nou procesor – dual core, mai performant cu până la 50% față de generația precedentă este integrat în Apple Watch 2. Mai pe scurt, timpul de reacție al smartwatch-ului se scurtează atunci când utilizatorul inițializează și utilizează aplicații.

Nike Plus Edition

Apple a încheiat un parteneriat cu Nike, celebra companie producătoare de echipamente sportive, lansând un smartwatch ediție specială dedicată sportivilor. Apple Watch 2 este echipat cu o curea dedicată antrenamentelor și o interfață personalizată cu brand-ul companiei Nike.

apple-watch2-nike

Smartwatch-ul va rula cel mai nou sistem de operare marca Apple – watchOS 3.0 și va fi comercializat începând cu 369$.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *