Află totul despre noul iPhone 7 și iPhone 7 Plus

Zvonurile s-au adeverit! iPhone 7 și iPhone 7 Plus renunță la tradiționala mufă jack!

Noutățile nu se opresc aici. Demarcațiile exterioare ale carcasei – antenele dedicate semnalului – dispar complet, iar pe lângă tradiționalele culori Rose Gold, Silver și Gold, Apple introduce Jet Black. Terminalele păstrează același design curat și elegant, iar carcasa din aluminiu se diferențiază greu față de modelul anterior – iPhone 6s.

Pentru ca utilizatorii să aibă parte de o experiență și mai bună de utilizare, Apple integrează tehnologia Touch Sensitive și la butonul Home. Astfel, în funcție de forța cu care este acționat butonul HOME, device-ul va executa diferite comenzi în meniul contextual și aplicații.

iphone7-home-button

Noul iPhone 7 are aceleași dimensiuni ca fratele mai mic – iPhone 6s, avânnd integrat un diplay Retina HD cu diagonala de 4.7 inch ce suportă rezoluții de până la 1134 x 75. Display-ul device-ului iPhone 7 Plus măsoară în diagonală 5.5 inch, având rezoluția de 1920 x 1080 – Full HD.

Ambele display-uri sunt cu până la 25% mai luminoase și beneficiază de tehnologia Wide Color Cinema, ce îmbunătățește radical calitatea culorilor redate.

Camera

Apple îmbunătățește radical camera de fotografiat. Un nou senzor optic a fost dezvoltat de inginerii din Cupertino, care are rolul de a elimina trepidațiile mâinilor atunci când se filmează sau se capturează fotografii. Camera integrează o nouă lentilă cu deschidere f 1/8 ce capturează cu până la 50% mai multă lumină. Apple integrează un nou sistem de lentile denumit six-element care oferă o acuratețe impresionantă fotografiilor. Chiar și fotografiile realizate în condiții slabe de iluminat sunt radical îmbunătățite datorită noului flash LED ce compensează perfect balanța lumină/întuneric.

iphone-7-camera

Modelul mai mare – iPhone 7 Plus are integrat două camere de fotografiat ce ridică la nivel de artă realizarea fotografiilor obișnuite sau semi-profesionale. Noile camere oferă senzația unui aparat profesional DSLR, realizând fotografii ce focusează un obiect din imagine în timp ce fundalul rămâne blurat. Datorită noii tehnologii implementate de Apple, camerele suportă zoom optic 2x și zoom digital 10x.

iphone7-iphone7-plus-1

Performanță & Video

Noul cip A10 Fusion este cu până la 40% mai performant față de generația precedentă – A9. Procesorul cu 4 nuclee oferă o performanță incredibilă chiar și în cazul rulării unor aplicații care necesită putere mare de procesare – Adobe Illustrator. Chiar dacă ne-am obișnuit ca totul să meargă fluid pe device-urile iPhone, noua generație de smartphone-uri – iPhone 7 și iPhone 7 Plus ridică cu mult ștacheta în materie de putere de procesare, iar îmbinată cu optimizarea software excelentă, experiența de utilizare a device-urilor este absolut senzațională.

a10_cpu

Apple integrează tehnologia Designed Performance Controller, ce optimizeză radical consumul de energie, astfel, autonoomia bateriei nu va avea de suferit. În funcție de aplicațiile care rulează, procesorul va ști exact care este puterea de procesare necesară, economisând astfel consumul de energie.

iphone7-iphone7-plus-5

Procesorul grafic cu 6 nuclee – mai rapid cu 50% față de generația trecută – își arată calitățile mai ales în cazul jocurilor cu multe detalii grafice. Experiența de utilizare este absolut uimitoare: datorită display-ului care redă culorile excelent, jocurile de acțiune cu multe detalii grafice transpun utilizatorul chiar în mijlocul acțiunii.

Apple renunță în sfârșit la modelul de 16 GB, oferind variante de 32, 128 și 256 GB capacitate de stocare.

capture

Alte nouăți care merită menționate ar fi integrarea difuzoarelor stereo, poziționate în partea de jos (sub butonul home) și în partea superioară a display-ului, certificarea IP 67, care atestă device-ul privind rezistența la praf și apă, precum și eliminarea tradiționalei mufe jack.

iphone7-iphone7-plus-3

Apple spune că datorită portului lightning, calitatea sunetului va crește considerabil, utilizatorul având la dispoziție chiar și o aplicație prin care poate controla zgomotul de fond pe care dorește să îl perceapă atunci când ascultă muzică. Apple nu îi uită nici pe fanii tradiționalelor căști cu fir, oferind gratuit odată cu comercialiarea noilor terminale un adaptor lightning – jack.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. September 8, 2016

    […] pe revoluția WiFi, eliminând tradiționala mufă Jack din noile device-uri iPhone – iPhone 7 și iPhone 7 Plus, mutarea “plină de curaj”, așa cum amintea în timpul prezentării oficiale, Phil […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *