Transformă-ți smartphone-ul într-un laptop complet funcțional

the-superbook-3

The Superbook este noul proiect care face senzație pe celebra platformă kickstarter – platformă care încurajează tinerii antreprenori să își expună ideile inovative, strângând astfel fonduri de la utilizatorii care vor să îi susțină financiar.

Potrivit descrierii apărute pe site-ul Kickstarter, Superbook este un device smart cu display, tastatură și multi touch trackpad cu 8 ore automonie de funcționare.

Odată conectat la smartphone-ul (Android) prin intermediul unui cablu USB, device-ul se transformă într-un laptop, oferind utilizatorului aceeași experiență ca și în cazul unui laptop tradițional.

the-superbook-1

Inițiatorul proiectului mizează astfel pe două aspect foarte importante:

1 Puterea de calcul a smartphone-urilor a crescut considerabil, astfel astăzi avem pe piața tech mai mulți producători care oferă terminale de top echipate cu procesoare foarte performante (8 nuclee) și 6 GB memorie RAM, componente hardware care asigură puterea de calcul necesară pentru un laptop care să satisfacă cerințele unui utilizator obișnuit.

2 Doar 99 $ este prețul de achiziție a device-ului Superbook care îți transformă smartphone-ul Android într-un laptop complet funțional.

the-superbook-2

Ideea este foarte bună, rămâne însă de văzut dacă antreprenorul va fi capabil să o pună în practică, oferind un produs care să satisfacă cu adevărat nevoile utilizatorilor.

Proiectul și-a propus inițial să strângă doar 50.000 de dolari însă în mai puțin de 3 zile de la lansare, Superbook a fost finanțat cu peste 2 milioane de dolari.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *