Sport Pulse și Sport Coach sunt căștile de care ai nevoie dacă faci sport

jabra-2

Compania daneză Jabra și-a făcut apariția pe piața tech în 2014 când au lansat căștile Sport Pulse – căști dedicate persoanelor care nu duc o viață sedentară și le place să își pună corpul la mișcare în mod regulat.

La mai bine de doi ani de la apariția primului model, danezii au prezentat noua generație de căști – Sport Pulse și Sport Coach care monitorizează funcții precum nivelul de oxigen din organism, respirația, ritmul cardiac, pașii efectuați și caloriile arse. Jabra ridică astfel ștacheta, oferind utilizatorului un set nou de opțiuni menite să ofere informații cât mai precise în timpul și după sesiunile de workout.

Modelul Sport Pulse Special integrează noi facilități de monitorizare, iar pe lângă “clasica” înregistrare a ritmului cardiac și a caloriilor arse, căștile înregistrează nivelul maxim de VO2 din organism. În caz că nu sunteți familiarizați cu denumirea, VO2 este utilizată în special la aerobic fitness, valorile înregistrate oferind utilizatorului informații legate de eficacitatea cu care organismul administrează oxigenul. Prin intermediul aplicației dedicate pe care utilizatorul trebuie să o instaleze pe telefon, căștile trimit rapoarte care mai apoi sunt folosite pentru a oferi sfaturi practice în timpul sesiunilor de antrenament. Practic, ai la dispoziție un antrenor personal care îți oferă sfaturi personalizate în funcție de solicitarea organismului în timpul antrenamentelor.

jabra-3

Al doilea model de căști – Sport Coach Special Edition este dedicat persoanelor care nu se simt confortabil cu tradiționalul cablu jack. Pe lângă facilitățile obișnuite de tip Fitness & Health, căștile wireless înregistrează chiar și numărul de inspirații și expirații din timpul antrenamentelor, oferind astfel statistici avansate despre comportamentul organismului în perioadele de solicitare.

Ambele căști sunt certificate IP 55, rezistând la apă și praf, iar producătorul oferă chiar și o garanție extinsă de 3 ani de zile. Jabra spune că autonomia acumulatorului este de 5 ore (la modelul wireless) în condiții de utilizare intensă sau de 10 zile dacă căștile sunt în modul standby.

Altă noutate ar fi calitatea sunetului îmbunătățită, noile modele oferind un bass mai puternic și claritate în timpul convorbirilor telefonice.

Modelele pot fi achiziționate spre sfârșitul lunii octombrie pentru suma de 160$, respectiv 120$.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *