Adidas recompensează atleții olimpici cu o pereche de adidași 3D Print

adidasfuturecraftledeo

Încă de anul trecut compania Adidas a oferit fanilor primele detalii despre tehnologia 3D Print care poate fi utilizată nu doar în scopuri medicale (proteze), ci și pentru realizarea de încălțăminte. Primul concept realizat de Adidas – Futurecraft 3D a fost primit cu mare entuziasm de fani, însă modelul prezenta mai multe probleme, structura pantofului dezintegrându-se după câteva utilizări mai intense.

Mergând un pas mai departe, adaptând în același timp erorile de la prima generație de pantofi sport, Adidas a prezentat un nou model – Winners Shoes pe care îl va oferi drept recompensă atleților premianți de la Rio.

Noua pereche de adidași sport nu este realizată în întregime cu ajutorul imprimantei 3D, pânza laterală fiind confecționată din material textil. Astfel, doar structura de rezistență a pantofului și piesa centrală de sub călcâi sunt confecționate cu ajutorul imprimantei 3D, Adidas folosind un plastic foarte flexibil rezistent la șocuri.

futurecraft-02-1
Un reprezentant al companiei a declarat că pantofii sport au trecut cu brio cele mai dificile teste, modelul comportându-se excelent chiar și pe teren accidentat.

Chiar dacă Adidas nu a oferit momentat detalii legate de comercializarea către publicul larg, modelul fiind în prezent dedicat premianților de la Rio, cel mai probabil după Jocurile Olimpice din această vară, fanii companiei vor avea posibilitatea de a comanda noul model.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *