Windows 10 – Microsoft adoptă notificările full screen pentru utilizatorii 7 și 8.1

Windows-10-Technology-HD-Wide-Wallpaper

Utilizatorii care folosesc PC-uri sau laptop-uri ce rulează sistemul de operare Windows 7 sau 8.1 au fost bombardați de Microsoft încă de la anunțarea sistemului de operare Windows 10 cu mesaje, alerte și notificări care îi îndeamnă să instaleze gratuit cât mai rapid ultima versiune a sistemului de operare Windows.

Mai mult, pentru a se asigura că utilizatorii compatibili aleg să treacă la Windows 10, Microsoft a descărcat în secret pe hard-disk-urile calculatoarelor kit-ul de instalare necesar, programând automat instalarea noului sistem de operare la o anumită dată, fără a mai cere acordul utilizatorului.

Notificările și mesajele au devenit atât de iritante încât au apărut programe dedicate care blochează anunțurile venite din partea Microsoft.

Unul dintre utilizatori a fost atât de enervat de mesajele promoționale care îi ofereau posibilitatea de a actualiza gratuit sistemul de operare până la data de 29 Iulie, încât a intentat un proces celor de la Microsoft, cerând în instanță daune de peste 10.000 de dolari.

In ciuda reacțiilor negative primite din partea fanilor, Microsoft continuă campania agresivă de informare a utilizatorilor, atingând o nouă etapă: afișarea unui mesaj de tip pop-up pe tot ecranul computerului.

windows10upgrade

Mesajul informează utilizatorul cu privire la data limită până la care poate instala gratuit ultima versiune a sistemului de operare Windows.

Ne cerem scuze pentru întrerupere, dar acest mesaj este important. Windows 10 rămâne o actualizare gratuită până la data de 29 Iulie.

Utilizatorul are două opțiuni: își exprimă acordul pentru inițierea procesului de actualizare sau amână instalarea. Totuși, dacă utilizatorul alege să nu instaleze pe moment Windows 10, Microsoft îl va mai avertiza încă de două ori.

În cazul în care un PC sau laptop este actualizat la Windows 10, iar pe parcursul instalării apar erori sau după finalizarea instalării sistemul de operare nu este perfect compatibil cu calculatorul, Microsoft nu mai afișează mesajul de informare.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *