Snapdragon 821 este cel mai puternic procesor dedicat smartphone-urilor

Qualcomm

Compania americană Qualcomm recunoscută la nivel internațional datorită cipurilor care asigură puterea de procesare și randare video a terminalelor SMART a prezentat recent cel mai nou vârf de gamă din portofoliu – procesorul Snapdragon 821. Qualcomm susține că noul model este de până la 10 ori mai rapid și eficient față de fratele mai mic Snapdragon 820.

Cu toate acestea, americanii nu intenționează să tragă pe linie moartă penultimul procesor din seria 8xx, care este folosit în prezent de cele mai puternice terminale lansate de Samsung, HTC și Sony.

Noul procesor, Snapdragon 821, este tactat la 2.4 GHz. Pentru a atinge asemenea performanțe, Qualcomm folosește cea mai modernă tehnologie de fabricație – 14 nanometri. Astfel, procesorul 821 va oferi performanțe uluitoare la capitolul viteză LTE (până la 600 Mbps), incluzând cele mai noi tehnologii: Ultra HD Voice,  care îmbunătățește radical experiența apelurilor telefonice; Upload+, ce permite descărcarea fișierelor mai rapid și suport pentru camere de fotografiat de până la 25 megapixeli.

Snapdragon-821-specificatii

Noul cip își propune să reducă substanțial și consumul de energie, oferind în același timp performanțe superioare la capitolul putere de procesare și randare video. Altfel, cele mai moderne jocuri cu cerințe grafice ridicate, precum și conținut video 4k vor fi randate fără nicio problemă.

Qualcomm nu a oferit informații despre următoarele device-uri ce vor fi echipate cu cipul 821, însă zvonurile sugereaza faptul că următorul terminal Nexus, pregătit de HTC și ZenFone 3 de la ASUS, ar urma să aibă integrat cel mai performant procesor dedicat smartphone-urilor.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *