5 aplicații pentru o vară perfectă!

summer2016

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, acum că am intrat în luna lui cuptor. Temperaturile ridicate și ziua prelungită ne schimbă starea de spirit în bine, activând în fiecare dintre noi modul de relaxare și de distracție. Fie că vorbim de grătarele târzii alături de prieteni, călătorii, festivaluri cu muzică bună sau simpla distracție în razele de soare, toate activitățile pe care le plănuim pentru această vară necesită puțin management al timpului personal.

Așadar, chiar dacă soarele apune mai târziu, s-ar putea să ai nevoie de puțin ajutor pentru a gestiona mai eficient timpul liber și activitățile la care vrei să iei parte.

Indiferent dacă în această vară plănuiești să călătorești sau pur și simplu vrei doar să te distrezi, ți-am pregătit o listă cu cele mai tari aplicații pe care trebuie să le ai în telefon.

 

Grill Time

grill_time

OK! Noi românii suntem recunoscuți pentru pasiunea cu care facem grătare. Practic, căutam orice scuză ca să ne strângem prietenii laolaltă și să prăjim celebrii mititei sau alte preparate gustoase din carne.

Aplicația Grill Time vine în ajutorul bucătarilor de ocazie, gestionând perfect timpul dedicat pentru prăjirea cărnii. Aplicația îți oferă un set complet de informații, instrucțiuni și tips & tricks despre prepararea cărnii.

 

UVLens

UVlens

Chiar dacă îți dorești o piele bronzată uniform care să stârnească invidia celor din jur, nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu statul la soare! Aplicația UVLens îți oferă un set complet de informații și statistici cu privire la perioadele cele mai propice în care poți sta fără griji expus/ă la soare. Aplicația îți trimite notificări în timp real în cazul în care indicele razelor UV depășește limita normală. Utilizând aplicația poți elimina o parte din eventualele riscuri în cazul în care te-ai expune direct la razele solare în perioadele nepotrivite.

 

PackPoint

Packpoint

Orice călător experimentat știe că pregătirea bagajelor necesită timp și o atenție minuțioasă. Aplicația PackPoint corelează informații legate de destinația aleasă, oferind ponturi despre lucrurile pe care nu ar trebui să le excluzi sau să le uiți din bagaj.

Astfel, în funcție de locația geografică și de condițiile atmosferice, aplicația îți sugerează o listă cu obiectele care nu ar trebui să lipsească din bagaj.

 

Prava

Prava-App

Nimic nu se compară cu excursiile petrecute alături de prietenii apropiați. Aplicația Prava gestionează un grup de persoane, partajând informațiile necesare între toți membrii grupului. Astfel grupul rămâne organizat, fiecare dintre participanți primind informațiile necesare legate de data, ora și locul de întâlnire. Utilizând aplicația, se elimină nevoia de partajare a informațiilor prin intermediul calendarelor online, totul realizându-se centralizat prin intermediul unei singure aplicații.

 

Field Trip

Field-Trip

Aplicația oferă informații despre punctele de interes din zone vizitate. Astfel, obiectivele istorice, clădirile cu arhitectură deosebită sau obiectivele turistice importante sunt marcate pe harta virtuală, aplicația oferind informații amănunțite despre program, acces, costuri etc.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *