VISA prezintă inelul smart care efectuează plăți electronice

VISA-PAYMENT (9)Sponsorul oficial al Jocurilor Olimpice găzduite în această vară la Rio, Brazilia, a prezentat în cadrul unui eveniment o nouă metodă de plată electronică smart. Inelul inteligent nu are nevoie de conectivitate la telefon sau acumulator pentru a realiza rapid, simplu și eficace plăți electronice. Având un design simplist, dar în același timp elegant, inelul smart este securizat de un microcip produs de unul dintre cei mai mari producători de certificate electronice – Gemalto, realizând conexiunea cu terminalele de plată prin intermediul unei antene integrate.

VISA anunță că inelul va fi disponibil în 20 de măsuri, astfel nu vor fi probleme legate de compatibilitatea cu degetele utilizatorului. Un grup restrâns de participanți, printre care și câțiva sportivi care vor concura la Jocurile Olimpice, au fost selectați de Visa pentru a testa noul dispozitiv.

VISA-PAYMENT (6)

Visa evidențiază diferențele dintre predecesorii plăților online – portofelele și restul accesoriilor smart ce ajung în final mai mult să încurce utilizatorul din cauza micilor neajunsuri: nevoia de alimentare cu energie și înlocuirea în funcție de accesoriile vestimentare.

Inelul rezistă la contactul cu apa – până la adâncimea de 50 de metri, iar noutatea o face faptul că nu are nevoie de alimentare cu energie. În schimb, dispozitivul captează energia necesară funcționării de la terminalul de plată în momentul în care se inițializează tranzacția electronică. Pentru a securiza contul utilizatorului, VISA oferă un sistem de siguranță în cazul în care inelul este pierdut sau utilizatorul nu vrea ca acesta să fie activ. Prin intermediul unei aplicații, inelul poate fi dezactivat, funcționând doar ca un accesoriu vestimentar. Datorită micro-cipului integrat, datele confidențiale ale utilizatorului sunt înlocuite de un identificator digital securizat, implementat în cipul produs de Gemalto.

Deocamdată inelul se află doar în faza de testare, însă VISA dă asigurări că doresc să îl implementeze cât mai repede și utilizatorilor obișnuiți.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *