Samsung urmează să lanseze două smartphone-uri flexibile

samsung-oled

Samsung se pregătește să lanseze device-uri flexibile, capabile să își modifice forma display-ului. Compania sud-coreeană a prezentat încă din anul 2008 mai multe prototipuri ce aveau integrate display-uri OLED, ce permit “modelarea” terminalului în funcție de preferințele utilizatorului, modificând astfel suprafața totală pe care este redată imaginea.

Potrivit unei informări venite din partea site-ului Bloomberg, gigantul sud-coreean va lansa până la finele anului 2017 două smartphone-uri cu display-uri flexibile.

Sursa, care citează persoane apropiate companiei, spune că ambele device-uri vor folosi tehnologia patentată deja de Samsung – OLED. Detaliile tehnice sunt puține, însă conform zvonurilor unul dintre terminale ar urma să aibă un display cu diagonala de 5 inch, capabil să se plieze, mărindu-și astfel suprafața totală la 8 inch. Display-ul celui de-al doilea terminal se va plia în jumătate, având astfel display-uri pe ambele fațete ale carcasei – asemănător cu smartphone-urile de tip dual display.

Sursa mai spune că Samsung ar urma să facă publice primele detalii tehnice în cadrul Mobile World Congress din Februarie 2017. Zvonurile mai arată că următorul vârf de gamă din portofoliul celor de la Samsung – Galaxy Note ar urma să sară ordinea cronologică a numerelor, primind astfel numele de 7, aliniindu-se cu celelalte produse din gama Galaxy S. Terminalele ce vor avea integrate display-uri flexibile se vor diferenția de modelele din seria Galaxy, deocamdată purtând numele de cod „Proiectul Valley”.

Samsung cu siguranță că dispune de tehnologia modernă care facilitează modificarea structurii display-ului. În 2014 compania a prezentat un teaser în care prezintă pe scurt particularitățile display-ului OLED, ce transformă un smartphone obișnuit într-o veritabilă tabletă, extinzând proporțiile display-ului prin simpla glisare a terminalului înspre exterior.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *