Din altă Galaxie! Vezi cum arată noul Mercedes-Benz E400

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-106978-ewagon

Mercedes-Benz a prezentat luni dimineața în cadrul unui eveniment dedicat vârful de gamă din portofoliul clasei E – E400 4MATIC

Interesant este faptul că deși nu este un SUV, autovehiculul poate transporta în deplină siguranță și confort sporit până la 7 pasageri. În plus, Mercedes spune că noul model al clasei E este cel mai SMART autovehicul al momentului, depășind astfel la acest capitol chiar și modelele produse de concurența Tesla sau Volvo.

 

Pe lângă sistemul electronic de asistență intitulat Drive Pilot, autovehiculul este echipat cu sistemul de comunicare Car-to-X. Adică, autoturismul va partaja în mod constant informații cu șoferul, evitând astfel diverse obstacole din trafic, blocaje sau situații periculoase. Gigantul bavarez arată că noul sistem preîntâmpină eventuale probleme, oferindu-i șoferului alternative în mod automat. Sistemul nu se limitează doar la asta: odată activat, acesta schimbă  informații atât cu centrele dedicate, cât și cu restul autovehiculelor echipate cu aceeași tehnologie, realizând în timp real o bază de date cu informații care îl vor asista pe șofer pe parcursul traseului. În plus, sistemul devine chiar un asistent personal, permițându-i șoferului să realizeze diferite task-uri direct de la volan. Fie că vorbim de efectuarea unei rezervări la restaurantul preferat sau de obținerea informațiilor despre diferite evenimente culturale sau sportive, totul se realizează de către șofer direct din fața volanului, fără a mai fi nevoie de alte aplicații terțe.07-Mercedes-Benz-Vehicles-E-Class-Estate-660x602

Gândit mai degrabă pentru familiile numeroase, datorită numărului mare de pasageri pe care îi poate transporta, E400 4MATIC nu dezamăgește nici la capitolul design. Liniile curate, garda la sol diminuată și grila frontală agresivă, oferă autoturismului un aspect modern, evidențiind aspectul premium cu care Mercedes și-a obișnuit fanii.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-106952-83078fddd5a84d2f8e5bf48fa1426100

Propulsorul V6 de 3 litri cu două turbine generează 392 de cai putere, eliminând astfel minusul masei totale. Puterea generată de propulsor este gestionată de o cutie integrală, automată în nouă rapoarte.

Mercedes spune că începând din această toamnă va începe comercializarea modelului high-tech, însă nu face deocamdată referire la preț.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *