Mai multe magazine Apple Store au fost jefuite de persoane deghizate în angajați

apple-storeO vorbă din popor spune că “haina face pe om”. Ei bine, un grup de tineri s-a gândit să aplice vechea zicală, profitând astfel de naivitatea unor angajați Apple, sustrăgând din magazinele oficiale produse și accesorii în valoare de zeci de mii de euro.

Primul incident a fost semnalat autorităților pentru prima dată în luna Martie, când angajații unui magazin oficial Apple Store au semnalat lipsa mai multor produse Apple. Vizionând imaginile surprinse de camerele de supraveghere, autoritățile au identificat o persoană care s-a deghizat în angajat Apple, “vizitând” de două ori magazinul din care a sustras nu mai puțin de 67 de iPhone-uri, creând un prejudiciu gigantului din Cupertino de 50.000 dolari.

Recent a fost semnalat un nou caz asemănător, unde un alt magazin oficial a semnalat lipsa a cel puțin 19 device-uri smart. Potrivit publicației DNAInfo, persoanele implicate în jaf au utilizat aceeași metodă: și-au achiziționat tricouri identice cu cele ale angajaților Apple, intrând în zona depozitului, unde are acces doar personalul Apple, sustrăgând terminalele din încăpere.

iphone-6-inside-apple-store

Poate că și politica celor de la Apple a facilitat desfășurarea jafurilor, deoarece angajații companiei sunt obligați să se identifice în fața clienților afișând valorile Apple, purtând celebrele tricouri albastre inscripționate cu logo-ul companiei în partea dreaptă. Bineînțeles că tricourile pot fi foarte ușor falsificate sau achiziționate online, hoții inducând astfel în eroare angajații din magazinele aglomerate.

Rămâne însă întrebarea următoare: Cum de hoții au reușit să falsifice și badge-urile care securizează accesul personalului în zonele restricționate publicului larg? Sau poate nu exista o astfel de metodă de siguranță…

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *