Google prezintă primul smartphone dedicat realității augmentate

Phab2 Pro - Google

Gigantul american Google în parteneriat cu Lenovo a prezentat primul smartphone – Phab 2 Pro cu scanner 3D, parte a proiectului Tango, în cadrul unui eveniment găzduit la San Francisco, SUA.

În urmă cu mai bine de doi ani, Google a prezentat publicului larg Proiectul Tango, ce promitea un smartphone sau tabletă capabile să scaneze și să înregistreze 3D. Față de camera de fotografiat integrată în smartphone-urile tradiționale, camera terminalului Tango este echipată cu o serie de senzori capabili să înregistreze conținut video, pe care mai apoi cu ajutorul software-ului să îl randeze în format digital de tip VR – realitate augmentată.

phab-2

Pentru a oferi utilizatorilor o experiență virtuală cât mai autentică, smartphone-ul cu diagonala ecranului de 6.4 inch, suportă rezoluții Quad HD, expunând chiar și cele mai mici detalii. Camera principală a terminalului, de 16 megapixeli, este capabilă să înregistreze la cele mai înalte standarde – 4K. Puterea de procesare a device-ului este asigurată de un cip cu opt nuclee – Snapdragon 652, alături de 4 GB memorie RAM. În funcție de preferințe, utilizatorul poate alege între varianta de 32 sau 64 GB capacitate de stocare, care poate fi suplimentată la nevoie cu ajutorul cardului microSD. Device-ul este disponibil în două culori: auriu și gri.

Phab2 Pro 2- GoogleModulul Tango dedicat realității augmentate, este activat prin intermediul aplicațiilor dedicate – peste o sută la număr, care introduc utilizatorul în experiența virtuală. Potrivit Google, jocurile vor beneficia cel mai mult de aportul VR, oferind pentru prima dată utilizatorilor experiența virtuală direct pe ecranul unui smartphone, fără a mai fi nevoie de echipamente auxiliare – ochelari și căști dedicate. Nu au fost uitate însă aplicațiile care oferă utilități practice. De exemplu: o aplicație oferă utilizatorilor posibilitatea de a măsura dimensiunea spațiului înconjurător, fixând camera device-ului spre zona dorită. Altă aplicație interesantă integrează în încăperile din casă obiecte achiziționate virtual, oferind utilizatorului o idee despre cum ar arăta obiectele respective în casă, înainte de a fi cumpărate efectiv.

Smartphone-ul este disponibil pentru precomandă, doritorii fiind nevoiți să scoată din buzunar 500 dolari.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *