Ultima versiune Cyanogen integrează caracteristici Microsoft

Cyanogen-13.1Posesorii terminalelor OnePlus One vor primi în curând o notificare care va semnala actualizarea sistemului de operare Cyanogen la versiunea 13.1. Pentru cine nu ştie deja, Cyanogen este un sistem de operare dezvoltat de o comunitate internațională care are la bază codul kernel al sistemului de operare Android, însă oferă o particularizare mai mare a setărilor, precum şi activarea unor opțiuni avansate.

Versiunea ajunsă la numărul 13.1 introduce o serie nouă de caracteristici orientate înspre dezvoltatorul sistemului de operare Windows – Microsoft. De exemplu, utilizatorii pot efectua apeluri telefonice prin intermediul aplicației Skype ce este integrată default în sistemul de operare. Aplicația OneNote – ce permite transpunerea ideilor și a listelor de tip to-do poate fi activată direct din aplicația de email, ușurând astfel scrierea notițelor sau a textelor simple.

Nici asistentul virtual Cortana nu a fost uitat, utilizatorii având posibilitatea de a trimite o comandă vocală spre roboțelul simpatic care va efectua un selfie personalizat. Odată activat prin comandă vocală, Cortana poate fi setat pentru a înregistra reminder-uri și modificări de program fără a mai fi nevoie ca utilizatorul să deblocheze ecranul telefonului.

Microsoft integrează în sistemul de operare Cyanogen noua sa tehnologie – Hyperlapse, ce permite camerei principale să înregistreze conținut video de tip time-lapse.

Altă modificare importantă ar fi integrarea aplicației dedicate știrilor – Twitter, ce va afișa în ecranul principal cele mai noi și interesante știri din diverse categorii în funcție de profilul fiecărui utilizator.

Chiar dacă este dedicat terminalelor OnePlus, utilizatorii care au smartphone-uri ce funcționează cu sistemul de operare Android, pot instala SO Cyanogen, beneficiind astfel de o experiență de utilizare mult îmbunătățită.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *