Contul de Twitter al mai multor celebrități a fost spart de gruparea OurMine

 

screen-shot-2016-06-06-at-11-14-41-am

În urma unor „scurgeri” uriașe de date apărute în anul 2012, când o grupare de hackeri a pus mâna pe conturile a nu mai puțin de 6.5 milioane de utilizatori ai platformei business de socializare LinkedIn, mai multe conturi sociale ale persoanelor obișnuite și ale anumitor celebrități de peste ocean au fost sparte în ultima perioadă.

Artiști de talie mondială, directori executivi, entertaineri sau actori internaționali au fost luați prin surprindere în ultima perioadă, realizând faptul că accesul la diferite conturi de socializare le-a fost sistat și conturile au fost accesate de persoane neautorizate.

Artista Katy Perry, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg sau fosta vedetă Jackass, Ryan Dunn, au avut conturile blocate, hackerii postând în numele vedetelor informații amuzante sau chiar macabre. Contul lui Ryan Dunn, decedat în anul 2011 în urma unui accident de mașină îngrozitor a „postat” mai multe mesaje în care anunța faptul că defunctul este în viață și se simte foarte bine. Ba chiar unul dintre mesaje spune „Tocmai m-am întâlnit cu 2Pac, pare un băiat foarte de treabă”.

Nici CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg nu a scăpat de atacatori, pierzând ieri accesul la mai multe conturi, printre care Twitter, LinkedIn și Pinterest. “Pălăriile negre” au postat diverse mesaje prin care informau utilizatorii cu privire la faptul că au preluat controlul asupra conturilor lui Mark.

OurMine, hackerii care au intrat în posesia bazei de date au reușit să decripteze toate informațiile securizate de LinkedIn în mai puțin de trei zile, ceea ce spune multe despre sistemul de criptare folosit de LinkedIn la momentul respectiv.

Rămâne să vedem care vedetă va urma pe lista persoanelor trase pe sfoară.

PS: Dacă aveți conturi la care ați folosit aceeași parolă ca și pentru contul de pe platforma LinkedIn, schimbați-vă cât mai repede parola.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *