ZenPhone 3 – Următoarea generație de smartphone-uri premium

asus-zenfone-3-3

În cadrul evenimentului dedicat din complexul Computex, taiwanezii de la Asus au prezentat cele mai noi tehnologii pe care le pun la bătaie: robot asistent personal, cel mai subțire laptop din lume şi primul smartphone cu carcasă realizată complet din aluminiu, ce nu ascunde antenele pentru conectivitate. Cu toţii ştim deja că marii producători de cele mai multe ori ajung să facă un compromis sacrificând design-ul, încercând să împace atât aspectul exterior al terminalelor, cât şi componentele hardware. Astfel, majoritatea producătorilor adoptă integrarea antenelor ce deservesc conectivitatea device-ului în marginile terminalelor, întrupând linia exterioară a design-ului.

ZenPhone 3 oferă utilizatorului încă de la primul contact vizual sentimentul unui terminal cu adevărat premium. Carcasa metalică, marginile frumos rotunjite şi ecranul de bună calitate îl propulsează rapid în topul celor mai atrăgătoare smartphone-uri de pe piaţă.

asus-zenfone-3-deluxe-zs570kl-2

Caracteristici tehnice

Display-ul de 5.5 inch are integrat un panou Super IPS protejat de sticla oferită de Gorilla Glass. Puterea de procesare a terminalului este asigurată de un cip cu opt nuclee produs de Snapdragon – 625 alături de 4 GB memorie RAM. Terminalul are integrat în partea din spate un senzor de amprentă ce permite deblocarea telefonului şi efectuarea plăților online în siguranță.

Camera principală de 16 megapixeli folosește tehnologia laser auto-focus ce permite focalizarea unui obiect în 0.03 secunde. Camera secundară, de 8 megapixeli înregistrează la rezoluția FullHD – 1080p. Bateria deviceului, de 3000 de miliamperi va oferi o autonomie de aproximativ 2 zile de funcţionare.

Terminalul va fi disponibil în trei culori: negru, alb şi auriu. Deocamdată nu se cunosc detalii despre preţul de comercializare.

Galerie foto:

sursa: TheVerge

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *