Vezi cum reacționează un om la tehnologia modernă după 44 de ani petrecuţi în pușcărie

Otis-Johnson
Otis Johnson a fost încarcerat în anul 1970 la vârsta de 25 ani, fiind condamnat pentru că a atacat un polițist. 44 de ani mai târziu la vârsta de 69 ani, Johnson a fost eliberat din temniță, luând contact din nou cu lumea exterioară. Eliberat şi trecut de a doua tinerețe, Johnson a realizat rapid cât de mult şi de dramatic s-a schimbat lumea faţă de ce a lăsat în urmă atunci când a fost condamnat.

Într-un interviu pentru publicația Al Jazeera, Johnson a vizitat celebra piață Time Square din New York City, rămânând surprins şi confuz în acelaşi timp faţă de tehnologia modernă ce îl înconjura: oamenii cu “fire legate în urechi” ce ascultau muzică arătau exact ca agenții speciali CIA, alţii “vorbeau singuri” în timp ce se deplasau. Până şi panourile publicitare ce înlocuiesc vitrinele magazinelor l-au surprins pe Johnson.

Este fascinant să observi perspectiva unui om închis pentru o perioadă îndelungată de timp, ce nu a avut contact în mod direct cu tehnologia modernă. Reacția “bătrânelului” mă duce cu gândul la personajul din capodopera The Shawshank Redemption – Închisoarea îngerilor, unde condamnatul Brooks Hatlen interpretat magistral de regretatul James Whitmore este eliberat după o perioadă îndelungată petrecută în spatele gratiilor. Pus în fata unei lumi libere, fără control şi cu program strict, personajul suferă un şoc atât de puternic, încât alege să părăsească “lumea liberă” recurgând la un gest extrem: își curmă viața.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *