Vezi cum arăta ROMA anilor 1890

Roma-1890 (15)

„Cetatea eternă” a fost fondată în anul 753 î.Hr de Romulus. Legenda spune că Romulus împreună cu fratele său, Remus, au fost abandonați de mici copii, fiind adoptați și crescuți de o lupoaică.

Pe la mijlocul secolului al patrulea, romanii au construit o rețea impresionantă de drumuri, ce numără nu mai puțin de 85.000 de kilometri,  de aici provenind zicala „toate drumurile duc la Roma”.

Cuvântul „palat” a devenit popular după ce împăratul roman, Augustus, și-a ridicat propriul palat intitulat Palatine Hill, ceilalți conducători ai Romei urmându-i exemplu ridicându-și propriile palate.

În fiecare noapte la celebra fântână Trevi sunt aruncate în apă de vizitatori aproximativ 3000 de monede de 1 euro, bani ce sunt donați fundației catolice Caritas, ce are grijă de familiile nevoiașe.

Roma modernă are nu mai puțin de 280 de fântâni și peste 900 de biserici.

Roma-1890 (12)

Roma devine capitala Italiei abia în 1870, după ce preia titulatura de la orașul Florența.

Betonul este o invenție romană ce stă la baza construirii unora dintre cele mai importante edificii din Roma antică – Panteonul, Colosseumul și Forumul Roman. Acum peste 2100 de ani, romanii au folosit pentru prima dată betonul pentru construirea locuințelor.

Romanii își sărutau nevestele pe buze la finalul fiecărei seri, nu ca un motiv de afecțiune, ci ca să își verifice partenerele dacă au consumat prea mult vin.

Peste jumătate de milion de persoane și-au pierdut viața în luptele găzduite în arena Colosseumului. Ultimii gladiatori au luptat până în anul 435 d.Hr.

Contrar legendei, împăratul Julius Cesar nu a fost omorât în Senatul Roman, ci în una dintre încăperile teatrului construit de Pompei cel Mare.

Mai jos aveți o serie de fotografii color care înfățișează Roma din anul 1890:

sursa foto

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *