Vezi cum arată prima dronă produsă de Xiaomi

xiaomi-drona

Compania chinezească Xiaomi va prezenta în curând prima dronă din portofoliu. Cunoscuți mai degrabă datorită smartphone-urilor arătoase, echipate cu componente hardware de top, însă comercializate la prețuri decente, chinezii își fac intrarea şi pe piața dronelor.

Încă de săptămâna trecută Xiaomi a prezentat o imagine menită să stârnească curiozitatea fanilor, în care se distingea doar conturul vehiculului aerian. Însă site-ul androidcentral a descoperit pe o platformă de socializare din China un videoclip scurt de prezentare, care cel mai probabil urma să fie folosit în ziua anunțului oficial.

Bazându-ne pe imaginile de mai jos avem confirmarea că drona va fi propulsată de patru motoare electrice, iar în partea de jos  se va regăsi camera de fotografiat circulară, capabilă să înregistreze chiar şi la rezoluţii 4k.

Cel mai probabil Xiaomi va concura în mod direct cu liderul de pe piaţă – DJI Phantom, care produce cele mai apreciate drone, capabile să înregistreze capturi video memorabile. Însă, după cum ne-am obișnuit, lucrurile premium costă premium, DJI comercializând modelul de top – Phantom 4 pentru suma de 1400 dolari. Sunt sigur însă că aici vor lovi chinezii de la Xiaomi, oferind probabil un produs asemănător d.p.d.v. tehnic, însă comercializat la un preţ decent.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *