Vezi cum arată motocicleta realizată din pudră metalică printată 3D

Light Rider-3d-print-metal (2)

Faceți cunoștință cu Light Rider – motocicleta produsă cu ajutorul tehnologiei inovatoare 3D Print. Motocicleta este propulsată electric, iar forma neconvențională a cadrului te va duce cu gândul la scenariul unui film SF.

Creatorii proiectului – APWorks, firmă ce aparține de gigantul aerian Airbus, sunt specialiști în fabricarea structurilor metalice. Pentru a oferi un surplus de siguranță biker-ului, compania a înlocuit plasticul utilizat de imprimantele tradiționale cu pudră metalică, pe care au topit-o, suprapunând-o în straturi ce formează structura cadrului și accesoriile auxiliare. Light Rider-3d-print-metal- (1)

Cadrul cântărește doar 5 kilograme, fiind mai ușor cu aproximativ 30%  față de restul motocicletelor electrice aflate pe piață, iar forma sa complexă și faptul că nu are puncte de sudură, care să unească piesele metalice, îi vor oferi rezistență sporită la șocuri. Bateria propulsorului electric oferă o autonomie de doar 60 de kilometri, iar viteza maximă pe care motociclul o va atinge va fi de 80 km/h.

Light Rider-3d-print-metal- (3)

CEO-ul companiei APWorks a declarat că structura inovatoare a cadrului gol la interior nu ar fi realizabilă prin sudarea tradițională a țevilor metalice, inovatorul proces de fabricație fiind datorat exclusiv imprimantelor industriale 3D ce transformă pudra metalică în piese fără cusur care cântăresc mult mai puține kilograme.

Light Rider-3d-print-metal- (2)

Compania va produce motocicleta într-un număr foarte limitat, doar 50 de bucăți.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *