Samsung prezintă noul modul de memorie RAM de 6 GB

Samsung-unveils-10nm-6GB-LPDDR4-DRAM

Ce rapid avansează tehnologia! Este uimitor dacă stăm să ne gândim la faptul că în anul 2012 Samsung a prezentat primul modul de memorie 2 GB SDRAM. Patru ani mai târziu în cadrul unei conferințe dedicate sectorului mobil din China, producătorul sud-coreean Samsung a prezentat noul modul de memorie DRAM de 6 GB.

Fabricat în noua tehnologie de 10 nanometri, noul modul de memorie RAM îl înlocuiește pe „fratele mai mare”, tot de 6 GB, fabricat însă pe tehnologia de 20 nanometri. Vechiul modul nu s-a bucurat de un succes prea mare, din cauza consumului ridicat de energie. Astfel, noul modul de memorie fabricat pe tehnologia de 10 nanometri va reduce substanțial consumul de energie, îmbunătățind radical autonomia terminalului.

Memory

Conform zvonurilor, următorul vârf de gamă din portofoliul celor de la Samsung – Galaxy Note 6 ar urma să fie echipat cu noul modul de memorie. Astfel, terminalul etalon cu display super AMOLED de 5.8 inch va avea puterea de procesare procesor octa-core și memorie RAM de 6 GB produse chiar de Samsung.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *