Intel iese de pe piața smartphone-urilor și a tabletelor

Intel-1-840x561

Competiția smartphone-urilor Android este extrem de acerbă având producători de renume care oferă produse premium, dar și producători mai puțin cunoscuți care încearcă să țina pasul, însă atunci când vine vorba de componentele hardware care oferă puterea de procesare a terminalelor, lucrurile stau puțin diferit. Producătorul american, Qualcomm, și cel coreean, Samsung, sunt lideri de necontestat, însă pe piață au încercat să își facă loc și producători de renume din rândul componentelor PC – NVIDIA și Intel.

Anandtech (confirmați de Intel) susține că producătorul de semiconductoare renunță la platformele Broxton și SoFIA, ce ofereau CPU-uri pentru smartphone-uri și tablete. Intel va renunța complet și la familia procesoarelor Atom X3. Americanii nu au declarat dacă decizia este definitivă sau când vor reveni pe piața dispozitivelor mobile.

Intel își schimbă strategia, renunțând complet la sectorul de smartphone-uri și tablete, continuând să se concentreze pe domeniile data center, Internet of Things, memorii, FPGA și 5G.

Intel este considerat la ora actuală unul dintre giganții care produc cele mai importante componente pentru PC-urile din întreaga lume, însă gigantul american a eșuat pe piața device-urilor mobile.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *