Faceți cunoștință cu ZenBook 3 – laptop-ul ridicol de subțire

 

asus-zenbook-3-gallery-14-1

Apple a lansat moda laptop-urilor subțiri, dominând piața ani de-a rândul, oferind utilizatorilor produse elegante, extrem de ușoare cu o autonomie de peste 7 ore de funcționare.

Asus, nu s-a lăsat mai prejos, ridicând ștacheta cu fiecare model premium din gama ZenBook, astfel, versiunea anterioară – ZenBook UX305 cântărea doar 1.8 kg măsurând 12.9 milimetri. Noul vârf de gamă din portofoliul taiwanezilor a fost prezentat astăzi în cadrul unui eveniment dedicat găzduit la gala Computex din Taiwan. Laptopul-ul cântărește doar 900 de grame, fiind cu 10 milimetri mai subțire față de “fratele mai mare” – UX305, măsurând 11.9 milimetri, adjudecându-și titlul de lider în categoria celui mai subțire laptop. Pe lângă reușita la capitolul design, ASUS mai punctează și la capitolul performanțe hardware: ZenBook 3 este echipat cu componente de top.

asus-zenbook-3-gallery-12-1

Pe lângă faptul că au reușit să producă cel mai subțire laptop al momentului, inginerii de la ASUS au mai găsit spațiu pentru a integra tastatura Backlit, ce folosește un mecanism ce oferă utilizatorului o senzație premium atunci când va redacta un text. Datorită tehnologiei aerospace-grade aluminum alloy carcasa laptop-ului oferă aceeași robustețe, fiind mai rezistentă cu 40% față de restul materialelor folosite la construcția laptopurilor concurente, având în același timp o greutate semnificativ redusă.

asus-zenbook-3-gallery-11-1

Configurație hardware

Zenbook 3 este echipat cu un procesor i7 produs de Intel, 16 GB memorie RAM si SSD PCIe de 1 Terabyte. Display-ul de 12.5 inch este protejat de cea mai rezistentă sticlă produsă de Gorilla – Glass 4. ZenBook îmbrățișează tehnologia, integrând conectorul USB de tip port C prin care se realizează atât conexiunile spre exterior, cât și alimentarea cu energie. Bateria laptopului oferă o autonomie de aproximativ 9 ore de funcționare.

asus-zenbook-3-gallery-15-1

Prețurile de comercializare diferă în funcție de echiparea hardware, astfel modelul cu procesor Core i5, 4GB RAM și SSD de 256 GB va costa $999. Modelul de top cu procesor Core i7, 1 TB SSD si 16 GB memorie RAM va fi comercializat pentru suma de $1,999.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. May 30, 2016

    […] de la Asus au prezentat cele mai noi tehnologii pe care le pun la bătaie: robot asistent personal, cel mai subțire laptop din lume şi primul smartphone cu carcasă realizată complect din aluminiu, ce nu ascunde antenele pentru […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *