Facebook acuzată că manipulează alegerile prezidențiale din SUA

Facebook-logo

Rețeaua socială Facebook a pornit o proprie investigație după ce în presa de peste ocean au apărut articole referitoare la implicarea Facebook în cursa alegerilor prezidențiale din SUA.

Șefii companiei americane au luat foc după ce un fost angajat a declarat publicației Gizmodo sub protecția anonimatului faptul că Facebook triază în mod conștient din feed-ul utilizatorilor știrile politice referitoare la partidul republican, al doilea ca popularitate după cel democrat.

Declarațiile fostului angajat au declanșat o serie de dezbateri chiar și în senatul american, care a demarat la propriu-i rând o investigație care dorește să scoată la lumină practicile “murdare” folosite de Facebook.

“Compania noastră nu a găsit nici o evidență care să ateste declarațiile oferite de fostul angajat” a declarat CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg. “Verificăm informațiile apărute în presă, iar eu vă asigur că în cazul în care se constată abateri ale principiilor noastre, vom lua măsuri categorice care să îndrepte eventualele greșeli sau neconcordanțe” a mai adăugat acesta.

Disputa stârnită de declarația fostului angajat Facebook pune și mai multă presiune pe compania americană care este acuzată că influențează în mod voit fluxul de știri și postări aflate în topul “peretelui virtual” al utilizatorului.

Scandalul uriaș vine pe fondul alegerilor prezidențiale din SUA, unde cele două partide – Republican și Democrat își propulsează candidații pentru funcția cea mai importantă din stat, aceea de președinte a Statelor Unite ale Americii.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *