Cineva a reușit să instaleze Windows 95 pe un device AppleWatch

apple-watch-windows-95

Unul dintre cele mai fascinante aspecte în acest domeniu tehnologic este să observi cât de mult se schimbă tehnologia pe parcursul anilor. Echipamente de top ajung în câțiva ani să fie depășite moral și fizic, fiind înlocuite de produse de ultimă generație, mai puternice, care consumă însă și mai puțină energie.

Având în minte nostalgia anilor ’90, dezvoltatorul software Nick Lee a reușit să hack-uiască un smartwatch produs de Apple, instalând celebrul sistem de operare de la Microsoft – Windows 95.

În descrierea video-ului încărcat pe platforma YouTube, dezvoltatorul face o scurtă comparație între puterea de procesare a smartwatch-ului lansat în anul 2015 – procesor tactat la 520 MHz, 512 memorie RAM alături de 8 GB spațiu de stocare și unul dintre cele mai puternice sisteme de calcul oferite de Apple în 1995, ce oferea doar 512 megabytes (jumătate de gigabyte) spațiu de stocare.

Dezvoltatorul intră în detalii, explicând cum a reușit să păcălească elementele de siguranță de la Apple, “obligând” smartwatch-ul să ruleze sistemul de operare Windows 95.

“Trebuie doar să “ajustezi” anumite fișiere din aplicația WatchKit, care vor permite să rulezi orice aplicație, trecând de elementele de securitate” a declarat dezvoltatorul software.

Bineînțeles că experimentul realizat nu are nici o utilitate în viața reală, însă probabil de dragul vremurilor trecute, când majoritatea PC-urilor foloseau Windows 95, dezvoltatorul a dorit să vadă dacă reușește să instaleze sistemul de operare produs de Microsoft pe un device marca Apple.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *