Căderea Îngerului – Imagini spectaculoase cu cea mai înaltă cascadă din lume

angel_fall

Angel Falls sau Căderea Îngerului este cea mai înaltă cascadă neîntreruptă din lume. Cascada are o cădere de 807 metri, iar cel mai înalt punct al său măsoară o înălțime de 979 metri. Cascada reprezintă unul dintre obiectivele turistice cele mai importante din Venezuela.

Canaima National Park, locul unde se găsește cascada, este a treia cea mai mare rezervație naturală din lume. Rezervația este cunoscută pentru zonele geografice unice – vârful munților plați, despre care legenda spune că au fost modelați de populația indigenă Pemon Indians, care a locuit în rezervație timp de mai multe secole.

Situată în mijlocul junglei, cascada cu cea mai lungă cădere continuă de apă este unul dintre cele mai puțin accesibile obiective turistice din America de Sud.

angel_fall1

Cascada Căderea Îngerului a fost descoperită accidental în 1935 de aviatorul american Jimmy Angel. Pilotul s-a prăbușit cu avionul chiar în vârful cascadei. Jimmy împreună cu nevasta sa au traversat timp de 12 zile jungla pentru a găsi primul semn de civilizație. Cascada a fost denumită după pilotul american.

Se spune că în anumite condiții poți simți picături ce se răsfrâng din căderea apei de la un kilometru distanță de cascadă.

În timpul sezonului cald și secetos o bună parte a apei se evaporă înainte să atingă baza cascadei.

Urmăriți mai jos o filmare excepțională cu cea mai înaltă cascadă neîntreruptă din lume:

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *