BMW prezintă primul sistem de urgență dedicat motocicletelor

highRes_bmw-moto-emergen (3)Majoritatea producătorilor de autoturisme au integrat deja sisteme care se declanșează automat în cazul unui eveniment nefericit pe șosea, însă până în acest moment motocicletele au fost neglijate, producătorii punând mai degrabă accent pe accesoriile vestimentare care protejează motociclistul în eventualitatea unui accident.

Ei bine, gigantul bavarez BMW a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă, primul sistem de urgență – Intelligent Emergency Call dedicat motocicletelor, ce va oferi biker-ilor asistență în momentele dificile. Conform BMW, în cazul unui accident, un sistem integrat de tip eCAll, care anunță autoritățile în cel mai scurt timp posibil, comunicând exact locația șoferului și a pasagerilor poate face diferența dintre viață și moarte. Conform statisticilor vehiculele echipate cu sistemul de siguranță produs de BMW alertează autoritățile cu până la 40% mai repede în cazul unui accident față de vehiculele standard.

În cazul unui accident, sistemul inteligent eCall transmite automat informații despre poziția motociclistului în șa și coordonatele locului accidentului unui centru de date acceptat de BMW care inițializează în cel mai scurt timp procedurile de urgență alertând autoritățile.

highRes_bmw-moto-emergen (1)

Transmiterea datelor se realizează prin unitatea mobilă integrată ce realizează permanent o conexiune mobilă prin intermediul unei cartele SIM.

BMW spune că sistemul se declanșează automat în cazul unui accident grav sau îi permite utilizatorului să anuleze apelul de urgență în cazul unei căzături ușoare. Odată efectuat apelul, un reprezentant BMW va inițializa un apel telefonic încercând să comunice cu motociclistul prin intermediul microfonului și a boxelor amplasate în proximitatea manetei de accelerație. În cazul unui accident serios, autoritățile sunt oricum alertate chiar și în cazul în care motociclistul nu poate comunica cu reprezentantul BMW.

highRes_bmw-moto-emergen (2)

Biker-ul mai are la dispoziție și un buton de tip SOS care va inițializa instant un apel de urgență către BMW, care va prelua alerta primită de la motociclist și o va trimite autorităților.

BMW mai anunță că sistemul de urgență va fi în curând disponibil la nivel internațional, iar motociclistul va putea comunica în limba nativă cu operatorul centrului de date.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *