Studiu – milioane de minori folosesc țigările electronice

tanar-consum-tigara-electronica

Conform unui studiu condus de Centrul pentru Prevenirea și Diagnosticarea Bolilor din SUA, anul trecut peste 3 milioane de minori au folosit țigara electronică pentru a-și satisface nevoia de a consuma tabac. C.P.D.B mai arată că țigările electronice au devenit foarte populare în rândul tinerilor abia la începutul anului 2014. În 2011 doar 1.5% din numărul total de fumători minori utilizau țigări electronice, în timp ce în 2015 procentul acestora a crescut la 16%. Studiul arată că majoritatea tinerilor au început să fumeze încă din perioade timpuri, începând cu clasele primare.

Același studiu arată că peste 5.6 milioane de americani cu vârste până în 18 ani sunt predispuși să aibă parte de un deces prematur, survenit pe fondul consumului de tutun.

„În Statele Unite ale Americii consumul de tutun este de departe cel mai cel mai important factor pentru apariția bolilor la plămâni care cauzează decesul prematur.”

Agenția arată că expunea timpurie a organismului la nicotină (în special în perioada critică de dezvoltare a creierului) cauzează tulburări comportamentale și sevraj incontrolabil. Pe perioada desfășurării studiului (2011-2015) cifrele arată că numărul adolescenților care au intrat în contact cu țigările electronice și narghilea a crescut alarmant, în timp ce popularitatea țigărilor tradiționale a scăzut constant. Pe perioada anilor 2014-2015 statistica arată că în rândul elevilor din clasele primare și generale a crescut popularitatea țigărilor electronice, dar și a narghilelei, în timp ce liceenii simpatizează doar cu produsele electronice. Se estimează că pe parcursul anului 2015, peste 4.7 milioane de elevi au consumat sau au fost expuși pentru perioade îndelungate de timp la nicotină și alți produși derivați din tabac.

Studiul mai arată că în topul preferințelor elevilor se află țigările electronice, narghileaua, țigările normale, tutunul rulat și pipa.

grafic-procent consum-tutun-elevi-sua

Statistica elevilor care au incercat orice forma de tabac sau tutun

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *