Interes uriaș pentru primul episod al sezonului cu numărul șase Game of Thrones

game-of-thrones-season-6-poster

Premiera sezonului cu numărul şase a serialului Game Of Thrones a produs o nouă isterie printre internauţi. Primul episod a fost descărcat de peste un milion de persoane la mai puţin de 12 ore de la premiera oficială. Nu mai puțin de 200.000 de persoane au partajat simultan încă de la primele ore ale zilei de luni episodul întâi al sezonului șase.

Game of Thrones a generat un interes uriaș încă de la lansarea primului sezon, fiind cel mai piratat serial din istoria internetului. De regulă, imediat după lansarea oficială a episodului săptămânal pe portalul celor de la HBO, apar pe cele mai accesate site-uri de torente primele copii la calitate video superioară.

Un raport interesant arată că faţă de alţi ani, primul episod al sezonului şase a fost descărcat de cei mai mulți utilizatori în format HD (720p sau 1080p). Sursa arată că în urmă cu câţiva ani doar 10% dintre utilizatori descărcau versiuni HD ale episoadelor, care de regulă necesită un spaţiu de stocare mai mare. Primul episod al sezonului şase a fost descărcat în format HD de peste 50% dintre utilizatori.

Conform datelor preliminare, serialul a generat un interes uriaş printre australieni, indieni şi americani, care au piratat la greu episodul întâi. Topul țărilor care s-au evidențiat pentru numărul mare de descărcări ilegale este completat de Filipine, Canada, Olanda și Grecia.

Reamintim faptul că ultimul episod al sezonului cinci a doborât toate recordurile în materie de piraterie. Conform statisticilor, în primele opt ore de la lansarea oficială, episodul final a fost copiat de peste 1.5 milioane de persoane.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *