Mulţumită Microsoft scrierea mesajelor cu o singură mână este de astăzi mult mai facilă

tastatura-microsoft-word-flow (3)

Microsoft a lansat o tastatură specială pentru utilizatorii iPhone

Corporația americană a prezentat recent o aplicație menită să facă mai ușoară viaţa utilizatorilor iPhone. Intitulată sugestiv Word Flow, aplicația ușurează dactilografierea literelor cu ajutorul unei singure mâini.

Work Flow respectă formatul tradițional QWERTY, facilitând scrierea rapidă a cuvintelor, prin simpla glisare a degetului asupra literei corespunzătoare. Însă, poate cea mai interesantă caracteristică o reprezintă funcția arc, ce “mută” tastatura virtuală  în colţul stânga sau dreapta al display-ului, ușurând astfel scrierea textelor cu ajutorul unei singure mâini.tastatura-microsoft-word-flow (4)

La fel ca restul tastaturilor virtuale inteligente, Work Flow are integrat un algoritm ce anticipează următoarele cuvinte, oferindu-i utilizatorului rapiditate şi cursivitate atunci când scrie texte. De asemenea, aplicația permite şi personalizarea fundalului, astfel utilizatorul poate alege o imagine reprezentativă din setul prestabilit pus la dispoziție de Microsoft sau o imagine capturată cu camera foto a smartphone-ului.

tastatura-microsoft-word-flow (1)

Microsoft vine așadar în mod surprinzător în ajutorul tuturor utilizatorilor ce folosesc device-urile de la concurență, oferind o soluție ingenioasă, care ușurează scrierea mesajelor cu o singură mână.

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *