Wow! Le Super Bike este prima bicicletă SMART ce are integrat un device cu Android

Le-SuperBike-Smart (8)

Compania chinezească LeEco a prezentat publicului larg prima bicicletă smart, ce are integrat un device cu Android.

Bicicleta integrează câteva elemente suplimentare menite să ofere un plus de siguranță. Două dungi laser sunt proiectate paralel noaptea pe asfalt, încadrând biciclistul pe șosea. Astfel, utilizatorul se va încadra corespunzător atunci când va dori să efectueze manevre de depășire sau evitare a obstacolelor, iar ceilalți participanți la trafic vor fi semnalați cu privire la distanța minimă de la care pot efectua depășirea biciclistului în condiții de siguranță. Pentru ca manevrele biciclistului să poată fi observate în timp util de restul participanților la trafic, bicicleta are integrate două semnalizări LED, ce pot fi acționate de controller-ele amplasate în stânga și în dreapta ghidonului.

Le-SuperBike-Smart (9)

Pe lângă caracteristicile de safety, bicicleta premium este echipată cu un cadru de fibră de carbon și accesorii produse de unul dintre cei mai mari producători de piese și componente pentru biciclete – Shimano. În plus, bicicleta smart are integrat un dispozitiv care oferă caracteristici asemănătoare cu un smartphone tradițional. Device-ul cu display de 4 inch este „propulsat” de un procesor tactat la 1.3 Ghz și 4 GB memorie RAM. Terminalul are integrat sistemul de operare Android, însă cu interfață personalizată Bike OS.

Cu ajutorul senzorilor implementați în zonele cheie – mânere, pedale și roți, utilizatorul va avea la dispoziție o serie de statistici care îl vor informa cu privire la viteza de deplasare, traseu și caracteristici de tip fitness & health – ritm cardiac, calorii arse, etc. Device-ul smart, amplasat în zona centrală a ghidonului suportă conexiune 4G și pentru ca tot tacâmul să fie complet, are integrate două difuzoare ce vor reda conținutul multimedia.

Le-SuperBike-Smart (5)

Ecranul device-ului este securizat cu ajutorul unui senzor de amprentă, ce va permite activarea sau blocarea bicicletei. Pentru ca bicicleta să fie și prietenoasă cu mediu, inginerii LeEco  au implementat o soluție verde care va alimenta cu energie regenerabilă tot arsenalul SMART al bicicletei. Mai exact, în timpul pedalării, bateriile vor fi alimentate de un generator, asigurând necesarul de energie pentru dispozitivul smart și luminile auxiliare.

Pe bara centrală sunt amplasate cele trei butoane ce acționează sistemul general, luminile și camera. Da, opțional utilizatorul poate accesoriza bicicleta cu o cameră de fotografiat, capturând cele mai memorabile momente de pe parcursul unui traseu.

le-superbike-14-970x647-c

Dispozitivul central blochează roțile, securizând astfel bicicleta, însă pentru orice eventualitate este bine ca titularul de drept să folosească și tradiționala legătură cu cifru.

Compania LeEco comercializează bicicleta smart deocamdată doar în China, însă în curând chinezii vor onora comenzi și în restul lumii. Toată tehnologia și design-ul futurist vin însă cu un cost: 800 de dolari vor trebui să achite persoanele interesate de bicicleta viitorului.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *