HTC 10 – Au apărut primele imagini cu următorul vârf de gamă de la HTC

htc-10-photo-1

Chiar dacă următorul vârf de gamă din portofoliul taiwanezilor de la HTC ar urma să fie prezentat oficial publicului larg abia mâine, au apărut deja pozele cu terminalul HTC 10.

Dorind să scape de eticheta de copie din cauza ultimelor modele care împrumutau din design-ul terminalelor produse de Apple, HTC a hotărât să redeseneze următorul vârf de gamă. Astfel, carcasa metalică a device-ului este frumos rotunjită, integrând un display de 5.2 inch QHD, ce afișează imagini la rezoluția de 1440×2560 pixeli. În laterala dreaptă a carcasei sunt poziționate butoanele pentru volum și power on. În partea din spate, carcasa integrează în zona centrală camera de fotografiat și flash-ul dual-LED. HTC a inclus discret și celebrele difuzoare stereo BoomSound, design-ul frontal din sticlă integrând perfect boxele amplasate în zona inferioară a display-ului.

Performanțe

Device-ul este echipat cu un procesor produs de Qualcomm – Snapdragon 820 pe 64 de biți, având patru nuclee tactate la 2.2 GHz. Procesorul este asistat de un modul de 4 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare pusă la dispoziție de HTC este de 32 sau 64 GB, utilizatorul având posibilitatea de a adăuga un card microSD de până la 2 terra, adică 2000 GB.

Camera centrală de 12 megapixeli folosește senzorul Ultra Pixel ce are o deschidere focală de 1.8, captând mai multă lumină, fapt ce va rezulta în calitate superioară a fotografiilor capturate. Atât stabilizarea optică, cât și auto-focus-ul de tip laser au fost îmbunătățite, camera device-ului fiind capabilă să livreze aceeași calitate a fotografiilor ca și în cazul aparatelor profesionale DSLR, oferind în același timp utilizatorului posibilitatea de a stoca imaginile în format RAW necomprimat. În plus, HTC 10 va fi primul smartphone din lume ce ar permite captarea sunetului audio stereo pe 24 de biți. Camera secundară are 5 megapixeli, fiind capabilă să înregistreze la rezoluție Full HD.

htc-10-photo-2

La partea de conectivitate, HTC urmează trendul, introducând noul standard de USB 3.1 de tip C. De asemenea, sunt prezente și modulele de Bluetooth 4.2 și NFC. Acumulatorul de 3000 de miliamperi integrat în smartphone va oferi o autonomie de aproximativ o zi și jumătate de funcționare. Datorită tehnologiei Fast Charge 3.0, în doar 10 minute bateria device-ului va înmagazina suficientă energie pentru ca terminalul să mai poată fi folosit aproximativ 9-10 ore.

Smartphone-ul ar urma să fie disponibil în trei culori: negru, auriu și argintiu, însă nu se cunosc detalii despre prețul la care va fi comercializat de HTC.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *