Google își extinde aria de testare pentru autovehiculele fără șofer            

Gigantul american Google își extinde aria de testare pentru autovehiculele fără șofer, ajungând în cea de-a patra mare zonă populată din SUA – Phoenix, Arizona.

Divizia autovehiculelor fără șofer din cadrul Google își desfășoară testele de mai bine de șase ani în zonele din împrejurimea sediului principal aflat în Mountain View, California. Însă, în ultimii ani Google și-a extins încet, încet perimetrul de testare, ajungând sa testeze șoselele chiar și din celebra zonă cowboy – Texas.

Marii producători de autovehicule, precum și companiile de tehnologie se află în cursă alături de Google pentru a comercializa autovehicule care se pot conduce singure, însă reprezentanții companiilor s-au plâns de faptul că normele de siguranță obstrucționează de cele mai multe ori testarea autovehiculelor fără șofer în condiții cât mai reale.

Chiar dacă autoturismele fără șofer dezvoltate de Google au parcurs cei mai mulți kilometri de asfalt în California, în urma ultimelor reglementări districtul a impus norme care prevăd existența unui volan, pedale de frână și a unui șofer cu permis de conducere în toate vehiculele de testare care vor funcționa pe drumurile de pe coasta de vest a Statelor Unite.

“Arizona este recunoscută pentru căldura cu care primește companiile inovatoare” a declarat Jennifer Haroon, Head of Business Operations a diviziei auto din cadrul Google. “Condițiile de deşert ne vor ajuta să înțelegem și mai bine cum se comportă senzorii amplasați pe autovehicule, chiar dacă vor fi condiții de temperatură ridicată și praf în aer” a mai completat aceasta.

Google va începe cartografierea terenului de testare cu patru SUV-uri marca Lexus RX450h.

Reamintim faptul că unul dintre autoturismele fără șofer dezvoltate de Google a fost implicat în luna februarie într-un incident auto minor. La acea vreme, reprezentanții Google au declarat că vina aparține și autoturismului fără șofer, însă au corectat erorile software care ar fi făcut probleme.

Rămâne însă de văzut când se vor comercializa primele autoturisme fără şofer şi care va fi impactul acestora asupra şoferilor de zi cu zi.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *