Confom zvonurilor, Facebook lucrează la o aplicaţie dedicată pentru camera de fotografiat

facebook-camera-app

O echipă de dezvoltatori de la Facebook lucrează la o aplicație dedicată pentru camera de fotografiat, înglobând funcționalități precum live streaming (în direct), similare aplicației Snapchat.

Aplicația va inițializa instant camera de fotografiat, înregistrând cadrele preferate de utilizator, încărcând conținutul direct pe platforma de socializare Facebook. În plus, utilizatorul poate accesa direct din meniul aplicației dedicate noul serviciu de live streaming.

La momentul actual aplicația se află doar în faza preliminară de implementare şi testare, existând totuși șansa ca aceasta să nu îşi facă vreodată debutul pentru publicul general.

Interesul pe care Facebook încă îl are faţă de aplicațiile care exploatează funcțiile camerei de înregistrat arată seriozitatea cu care platforma socială îşi tratează utilizatorii care folosesc dispozitive smart. Facebook întrevede o oportunitate majoră pentru cei peste 1.6 miliarde de utilizatori ce accesează aplicația prin intermediul dispozitivelor mobile, dorind ca aceștia să partajeze şi mai mult conținut prin intermediul aplicației, concurând astfel cu competiția – Snapchat.

Facebook îşi doreşte ca utilizatorii device-urilor smart să partajeze mai mult conţinut media

Rămâne însă de văzut dacă aplicația dedicată camerei de fotografiat va reuși să atingă obiectivele propuse de Facebook. Recent, compania din Menlo Park – California a închis divizia Creative Labs, divizie care dezvolta aplicații menite să îmbunătățească şi să diversifice experiența de utilizare a platformei de socializare. După eșecurile sonore ale celor mai multe aplicații – Room, Slingshot precum şi interesul inițial slab al utilizatorilor vis-a-vis de aplicația dedicată mesageriei online Messenger, Facebook a decis să închidă divizia ce se ocupa de dezvoltarea aplicațiilor interactive.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *