Adio, țintă ratată! Closetul acesta luminează în timpul nopții

closetul-iluminat

Știai că consumul cafelei după ora cinci după-masa are efecte negative asupra prostatei pe timpul nopții?

Trezitul în timpul nopții pentru a ne îndeplini nevoile fiziologice poate fi uneori o cursă cu obstacole. Fiindcă de cele mai multe ori încă suntem adormiți și obișnuiți cu întunericul, nu ne dorim să aprindem un bec care să ne lumineze calea și să ne expună retina sensibilă la un contrast deranjant de lumină. În plus, ca băieți sau bărbați, șansele de a nu ne încadra în perimetrul optim sunt maxime, mai ales în condiții slabe de iluminat.

Pentru a veni în ajutorul bărbaților de pretutindeni, dar și a femeilor exasperate de precizia slabă a partenerilor de sex opus, o companie din Marea Britanie a inventat primul closet iluminat. Illumibowls folosește o serie de senzori care detectează automat mișcarea, acționând un led colorat, astfel încât utilizatorul să aibă o vizibilitate bună atunci când folosește WC-ul pe timpul nopții. Sistemul este echipat cu opt culori și poate fi implementat în toaletele deja existente.

 

Proiectul a debutat inițial pe celebra platformă Kickstarter, care încurajează utilizatorii să sponsorizeze cele mai interesante și inovatoare idei. Kit-ul Illumibowl este disponibil pentru comandă, doritorii fiind nevoiți să achite suma de 20 de lire.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i un SHARE!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *