Nou record! Windows 10 instalat pe 270 de milioane de dispozitive

Windows-10-

La mai puțin de un an de la lansarea sistemului de operare Windows 10, Microsoft anunță că peste 270 de milioane de utilizatori și-au actualizat sistemele de calcul sau au achiziționat device-uri cu ultima versiune a sistemului de operare dezvoltat în Redmond.

În cadrul evenimentului dedicat dezvoltatorilor de aplicații, găzduit în San Francisco, Microsoft a anunțat că utilizatorii și-au actualizat device-urile la Windows 10 într-un timp record.

Având în vedere că precedentul sistem de operare Windows 8 a fost considerat un eșec de cei mai mulți utilizatori, iar companiile enterprise au ignorat complet sistemul de operare, statisticile prezentate de Microsoft arată greutatea pe care Windows 10 a început să o capete. Pentru a convinge utilizatorii că noul sistem de operare reprezintă cu adevărat o inovație față de Windows 7 și 8, Microsoft s-a delimitat cât mai mult posibil față de predecesor, sărind ierarhic următorul nume (Windows 9) care ar fi trebuit să îl atribuie următorului sistem de operare.

În primele 24 de ore de la lansare, Windows 10 a fost instalat pe 14 milioane de device-uri. Cifrele au continuat să crească și în perioada sărbătorilor, în special după reducerile de Black Friday, cu aproximativ 40%.

Microsoft a anunțat în cadrul aceluiași eveniment o actualizare aniversară majoră care va oferi utilizatorilor caracteristici și facilități noi.

Tu ce sistem de operare folosești?

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *