Microsoft integrează în Windows 10 comenzile Bash din Linux

microsoft-windows-events1

În cadrul evenimentului dedicat dezvoltatorilor de aplicații, Microsoft a anunțat integrarea comenzilor Bash (Linux) în cel mai nou sistem de operare Windows – 10. Gigantul din Redmond integrează în următoarea actualizare aniversară a sistemului de operare Windows 10 linia de comandă Bash, plus suport pentru distribuția Ubuntu de la Linux.

Anunțul vine în întâmpinarea dezvoltatorilor care folosesc linia de comandă pentru a crea aplicații sau programe şi pentru utilizatorii Power User, care “descos” sistemul de operare atunci când se ocupă de mentenanță sau suport tehnic avansat.

microsoft-build-2016-event

“Nu va fi nevoie de o mașină virtuală sau de o aplicație complicată. Totul va fi nativ integrat în sistemul de operare. Am încheiat un parteneriat cu echipa Canonical pentru a oferi tuturor utilizatorilor o experiență grozavă” a declarat VP-ul Microsoft, Kevin Gallo. Chiar dacă pe piaţă au apărut diverse aplicații terţe care le permiteau utilizatorilor folosirea comenzilor Bash, integrarea nativă a liniei de comandă direct în sistemul de operare va oferi o mai mare flexibilitate persoanelor interesate.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. March 31, 2016

    […] a anuntat in cadrul aceluias eveniment o actualizare aniversara majora care va oferi utilizatorilor caracteristici si facilitati […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *