De astăzi WhatsApp permite partajarea documentelor PDF

whatsapp1

Celebra companie de mesagerie online ce doboară record după record în materie de utilizatori conectați, le permite de astăzi utilizatorilor să partajeze documente de tip PDF.

Chiar dacă actualizarea nu a fost urmată de un anunț oficial din partea conducerii, deja noua opțiune se regăsește în meniurile celor mai mulți utilizatori. Opțiunea de partajare a documentelor PDF este localizată în meniul contextual ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a partaja fotografii, locația ori contactele din agendă.

partajare documente-whatsapp (1)

În cazul terminalelor ce folosesc sistemul de operare Android, opțiunea poate fi accesată de utilizatori odată ce selectează pictograma atașare, poziționată în proximitatea pictogramei foto/video.

Utilizatorii device-urilor produse de Apple regăsesc opțiunea de partajare a documentelor în meniul contextual ce poate fi accesat prin accesarea pictogramei .partajare documente-whatsapp (2)

Odată acționată iconița specifică, utilizatorii pot încărca documente în cadrul unei conversații private sau în cadrul grupurilor. Documentele pot fi trimise atât din Cloud (Google Drive, Dropbox, iCloud etc.), cât și din memoria de stocare a device-ului, însă trebuie să fie de forma PDF. Odată ales documentul/ele, utilizatorul previzualizează numărul paginilor trimise, formatul paginilor și tipul acestora.

Datorită investiției masive pe care WhatsApp a făcut-o în sistemele de criptare a conversațiilor, utilizatorii pot avea siguranța că documentele partajate prin intermediul aplicației de mesagerie online nu pot fi sustrase de persoanele neautorizate.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *