Vezi cum arată primul smartwatch “pursânge” marca Swatch

Tissot-Smart-Touch-Watch-4

Prestigioasa companie elvețiană producătoare de ceasuri și bijuterii “Swatch”  prezintă primul smartwatch din portofoliu – Tissot Smart-Touch.

Swatch a mai lansat în 2015 două device-uri asemănătoare Bellamy și Touch Zero One, însă gadget-urile aveau funcționalitate limitată, fiind destinate exclusiv pentru plata cumpărăturilor sau pentru împătimiții sportului volei, lucru ce nu prea a încântat fanii.

2016 pare a fi anul propice pentru Swatch, care a prezentat publicului larg primul smartwatch cu funcționalitate extinsă. Chiar dacă device-ul nu se ridică la nivelul gadgetului produs de TAG Heuer: Connected, smartwatch-ul produs în republica federală cu 26 de cantoane autonome oferă majoritatea funcțiilor necesare oricărui utilizator. Device-ul cu ecran circular de 45 mm se conectează prin Bluetooth la smartphone, partajând cele mai de interes informații prin intermediul unei aplicații dedicate.

Pentru ca utilizatorul să fie cât mai bine informat despre condițiile meteo, inginerii elvețieni au integrat o stație meteo care furnizează date în timp real despre condițiile atmosferice locale. Pentru ca tot tacâmul să fie complet, Swatch a integrat până și un altimetru. Merită menționat faptul că bateria device-ului Tissot Smart-Touch oferă o autonomie de aproximativ 1 an, iar acumulatorul poate fi alimentat chiar și de razele solare. Smart, nu?

Privit de la exterior, device-ul oferă senzația unui gadget robust și rezistent. În cadranul principal sunt marcate punctele cardinale, iar display-ul analogic și digital oferă utilizatorului informații precise despre oră, condițiile atmosferice, navigare, alarmă și altimetru. Swatch spune că smartwatch-ul va afișa informații despre ora exactă chiar și în lipsa conectării la smartphone (cu care sincronizează atunci când este cazul informații despre dată și calendar).

Device-ul va putea fi comercializat pentru prețuri care variază între 1100-1200 dolari.

Tissot-Smart-Touch-Watch-5

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *