95.84 km/h este noul Record Mondial de viteză stabilit de un skateboard electric

skateboard-world-record

Un tânăr de 32 de ani a stabilit un nou record mondial de viteză, deplasându-se cu 95.84 km/h pe un skateboard electric pregătit special.

Mischo Erban se autointitulează sugestiv „Omul  F1”, aluzie la vitezele amețitoare atinse de monoposturile din celebrul Grand Prix Formula 1.

Pe aeroportul Piran din Slovenia, Mischo a atins viteza de 95.84 km/h pe skateboard-ul electronic preparat special de compania Next Generation Vehicles. Încercarea de a depăși recordul mondial nu a fost lipsită de evenimente. La un moment dat, în timpul unei încercări, “pilotul” s-a dezechilibrat, luând contact cu asfaltul.

nextboard2.0

 Ma simt atras de adrenalină și viteză. Am învățat în timpul pregătirilor să îmi controlez frica

a declarat Mischo imediat după stabilirea recordului mondial.

Aflată de doi ani în teste, placa de skateboard motorizată este propulsată de patru motoare Scorpion, alături de 2 baterii care oferă energia necesară propulsoarelor. Skateboard-urile electrice au devenit populare datorită modului eficient, rapid și comod de a te deplasa prin oraș. Skateboard-ul electric este propulsat cu ajutorul unui motor electric care transmite puterea roților din spate, acestea fiind controlate de utilizator cu ajutorul unei telecomenzi wireless. Manevrele de întoarcere se realizează în mod similar ca și la skateboard-ul tradițional. O baterie de 800W oferă o autonomie de aproximativ 16-20 de kilometri.

Protagonistul nu este străin de stabilirea recordurilor. În anul 2012, acesta și-a adjudecat titlul de cel mai rapid om care coboară o pantă pe un skateboard normal, atingând viteza de 130 km/h.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *