LG lansează două noi smartphone-uri pentru buzunarul tuturor

LGx- (1)

stânga LG X CAM – dreapta LG X SCREEN

Producătorul coreean a anunțat lansarea unei noi game de telefoane inteligente, denumite „Specialist”, device-uri dedicate persoanelor cu buget financiar limitat. Două noi terminale au fost prezentate publicului larg – LG X cam și LG X screen.

LG X CAM

LG susține că smartphone-ul X CAM este cel mai subțire smartphone din portofoliu, având o grosime de doar 6,9 milimetri și cântărind doar 118 grame.

Display-ul smartphone-ului de 5.2 inch cu rezoluție full HD este protejat de carcasa metalică cu margini rotunjite. Carcasa spate (demontabilă), găzduiește cele două camere de fotografiat plus LED-ul flash amplasat în partea centrală de sus. Camera principală de fotografiat are 13 megapixeli, iar cea secundară de 5 megapixeli suportă unghiuri largi de înregistrare, fiind perfectă pentru modul panoramă. Calitatea pozelor nu poate fi discutată, iar modul wide angle își face treaba foarte bine.

LGx- (1)

Puterea de procesare a terminalului este asigurată de un cip octa-core alături de 2 GB memorie RAM. Bateria de 2500 miliamperi îi oferă terminalului o autonomie de aproximativ o zi și jumătate în condiții de folosire normală. Capacitatea de stocare a datelor este de 16 GB, însă poate fi mărită cu ajutorul unui card microSD. Device-ul rulează cel mai nou sistem de operare produs de Google – Android 6 Marshmallow, însă cu interfață personalizată. Terminalul poate fi achiziționat începând cu luna aprilie pentru suma de 400 $.

LG X SCREEN

LGx- (2)

Device-ul are integrate două display-uri: principal de 4.94 inch și secundar care rămâne pornit tot timpul, oferind utilizatorului notificări cu privire la apeluri, mesaje, calendar, email etc. Smartphone-ul este echipat cu un procesor quad-core tactat la 1.2 GHz care este ajutat de 2 GB memorie RAM pentru îndeplinirea sarcinilor. Camera principală de 13 megapixeli are integrate funcții precum touch focus, detecție facială și panoramă. Acumulatorul device-ului de 2.300 miliamperi ar trebui să asigure energia necesară pentru o zi de funcționare. La aspect LG X screen nu stă prea bine, carcasa spate a terminalului fiind confecționată din silicon, fapt ce îți oferă impresia că ții în mână un telefon de calitate inferioară.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *